Citat:
În prealabil postat de costel
De multe ori, sub masca asa zisei ravne pentru adevar, ajungem sa-i uram pe cei care nu marturisesc credinta ortodoxa. Dar cel ce uraste pe cel cazut in pacat (fie el erezie sau alt pacat), putem spune ca este la fel de vinovat ca si acela, caci un crestin sanatos va avea intotdeauna mila fata de orice om, care este chipul lui Dumnezeu si va incerca cu multa dragoste si intelepciune sa lucreze pentru mantuirea lui.
|
Frate dragă, păcatu-i păcat, erezia-i erezie. Nu le pune în aceeași oală căci nu sunt unul și același lucru. Erezia-i lepădare, ieși din comuniune cu Biserica mamă, te părăsește Duhul Sfânt căci Duhul Sfânt nu sălășluiește întru cei hulitori.
Sfântul Apostol Pavel spune clar ce trebuie făcut.
În ziua de astăzi, sub pretextul dragostei ni se cere să acceptăm sectele, ecumenismul și toate ereziile smintitoare. Asta nu-i dragostea lui Hristos, ci dragostea lui satana.
Psalmul 138:
21. Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât și asupra vrăjmașilor Tăi m-am mâhnit?
22. Cu ură desăvârșită i-am urât pe ei și mi s-au făcut dușmani.
Cum se ruga Sfântul Ioan de Kronstadt? „Doamne, pierde-i pe eretici sau adu-i la dreapta credință”. Ce zice părintele Arsenie Papacioc? „Singur Ortodoxia!”
Toleranța spirituală duce drept în iad. Noi în ziua de astăzi suntem atacați, dar atacați într-un mod viclean, din ascuns! Fiind creștini ortodocși întru Hristos, avem datoria să ne apărăm Ortodoxia sfântă, nu să ne luăm la îmbrățisări cu cel ce o atacă.
Ce crezi că a făcut Sfântul Ștefan cel Mare când atacau turcii păgâni? I-a strâns în brațe și i-a sărutat? Normal că nu, a purces la luptă, la tăiat capete și este Sfânt! Mai presus de dragostea pentru aproape este dragostea pentru Hristos. Ereticul nu este un aproape, asta trebuie înțeles!
Dragostea până la erezie. Acolo se oprește. Uită-te la cuviosul Patapie, acel Patapie blând, smerit, plin de dragoste pentru aproape dar și când s-a apropiat eretica de el a spus hotărât „Cum tu, o eretică, te apropii de mine ?” și a împins-o. Și era „doar” catolică. Vă dați seama, asta este măsura sfinților, tot ceea ce este întreprins cu ereticul este compromis.
Încerci
odată, de două ori dar dacă vezi că nu și nu, a treia oară nu mai încerci, te depărtezi și îl consideri vameș și păgân.