View Single Post
Vechi 22.01.2011, 20:06:51
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Oare numai un Simon Bar Jona este?nu cred.. oricum e posibil ca Petru sa fi murit in Ierusalim el fiind si apostol al iudeilor cum spune Pavel.. Problema mea nu a fost cu pasirea apostolului Petru in Roma ci cu timpul care se spune ca acesta l-ar fi petrecut acolo.. De fapt "problema" nu prea am avut ci doar curiozatea daca Petru insusi a condus biserica din Roma ca episcop al ei.. "Problema" mea a fost ca e posibil ca Petru in trecere sa fi uns niste episcopi acolo si atat.. Asta nu face Roma cu nimic mai presus decat celelalte semintii petrine nici nu ii acorda o onoare petrina mai mare decat celorlalte ba din contra.. Conform Traditiei Petru ar fi uns episcopi si prin alte zone chiar si pe langa teritoriul nostru.. pe la Pont... Mai mare insemnatate petrina decat Roma ar avea in cazul asta Antiohia, Biserica pe care stim ca Petru a si patronat-o si Alexandria care a fost evanghelizata si patronata de ucenicul uns de Petru , Marcu.. De altfel acesta a fost ucenic si prieten foarte apropiat al lui Petru.. Acest Marcu este si autorul Evangheliei lui Marcu... Ca sa nu mai zic de Ierusalim.. Ca si in Ierusalim a fost Sf. Petru episcop.. Problema pe care o am e ca Roma sustine ca are intaietate petrina in fata tuturor acestor patriarhii cand de fapt dupa rationamentul asta ar trebui sa fie exact ultima dintre semintiile petrine..
Reply With Quote