View Single Post
Vechi 22.01.2011, 22:14:18
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de magnolia Vezi mesajul
As vrea sa ma ajutati sa inteleg ce/cine sunt carismaticii si cu ce anume sunt ei diferiti de celelalte secte.
Charismaticii sunt persoane care susțin că, sub acțiunea a ceea ce ei numesc "Duh Sfânt", scot sunete neclare, cad la pământ și se zbat. Ei sunt întâlniți mai frecvent la penticostali (probabil că originea fenomenului este într-o sectă numită "tremurătorii" sau "quakers"). Dar există și penticostali care nu au acest mod de manifestare, după cum acest mod de manifestare poate fi întâlnit și la alții care nu sunt penticostali, ci, de exemplu, catolici. Deocamdată, ei sunt tolerați în Biserica Catolică, care încearcă, fără prea mare succes, controlarea fenomenului, probabil din considerente pastorale (trebuie contracarată influența în creștere a penticostalismului în America de Sud).

Citat:
Nu stiu daca se scrie carismatici sau charismatici,
Puteți scrie cum doriți, în funcție de preferința personală a transliterării literei respective în alfabetul nostru: dacă doriți să dați o marcă latină (de exemplu, scrieți "Cristos"), preferați "carismatici". Dacă doriți să dați o marcă mai greacă (scrieți: "Hristos"), preferați "harismatic". În mod sigur nu greșiți dacă scrieți "charismatic".

Citat:
insa de cind am auzit prima data de aceasta secta, toata viata mea s-a dat peste cap in sens negativ, ducind la impartirea si invrajbirea membrilor familiei.
Când unul sau câțiva membri dintr-o familie intră într-o grupare spirituală atât de diferită de cea cu care suntem familiari, sunt posibile mereu conflicte. Mai mult culturale sau mai mult religioase. Cu înțelepciune și dragoste creștină, ele pot fi evitate. La urma urmei, dacă ar fi să aleg între varianta unui fiu ateu sau satansit și varianta unui fiu care cade ca secerat la "Liturghie", explicându-mi că așa îi dictează lui "Vântul" și că e întocmai cu apostolii, aș prefera-o pe ultima...

Citat:
Va multumesc!
Nu prea aveți pentru ce. Un penticostal ar fi mai în temă la asemenea întrebare.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote