Citat:
În prealabil postat de Templier Knight
Am observat ca la neo protestantii ideea de maintuire e usoara,am vazut o emisiune pe speranta tv , un pastor spunea cu tarie ca ei sunt mantuiti (nu se mantuiesc) ,si iertati de toate pacatele prin jertfa lui Hristos indiferent daca pacatuiesc din nou ,mai pe scurt mantuirea e asigurata.Pai in credinta ortodoxa , nu i acelasi lucru , monahii petrec o viata intreaga in rugaciune , curatenie , in slujba pt Dumnezeu si tot timpul ii vezi smeriti, tot timpul in rugaciune pt iertare si mantuire, chiar daca Iisus S a jertfit pt noi, nu avem mantuirea asigurata .
|
Mantuirea am primit-o in dar - fara sa fi avut noi vreun merit - toti cei care avem (sau nu) nevoie de ea! Asta cred ca dorea acel pastor sa transmita. Gandeste-te la talharul de pe cruce..... o fi fost el inainte monah sau sfant? Cu siguranta ca foarte multi monahi vor putea fi mantuiti, insa nu e o garantie! Daca vrei sa fii mantuit aplica ceea ce insusi Isus Hristos afirma in Evanghelia dupa Ioan la capitolul 14 versetele 21 si 22*
"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui.
Cine nu Mă iubește, nu păzește cuvintele Mele. Și cuvântul pe care-l auziți, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis."
Poruncile Lui trebuie pazite toate... fara exeptie! :)
E simplu... Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!