Īn prealabil postat de joshoo
Primit pe mail
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamānii. Omoara cei mai oribili microbi - chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei - īn cinci minute fix! īn testele de laborator, acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de penicilina.
Este o planta atāt de puternica, īncāt, cānd e frecata' pe picioarele cuiva, intra rapid īn sānge si poate avea un efect benefic īn plamāni. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocānd cātiva catei de usturoi, amestecāndu-i cu putin untdelemn de masline si aplicānd mixtura pe talpi.
[/size][/color][/b] [/size]Oameni bolnavi de plamāni - ajunsi īn pragul mortii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare) s-au īntremat si au plecat complet vindecati, laudānd aceasta planta miraculoasa.
ĪNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, dupa ani īntregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, īn sfārsit cu fermitate, "puterea de penicilina" a usturoiului, izolānd diversele substante din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii"
La fel de eficienta era si īmpotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea īnvelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient, īnfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea māncarii īn alimente si īn intestine), febra tifoida, holera si TBC-ul.
De atunci, īn usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital īn prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care "dilueaza" sāngele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Cānd animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sānge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezenta īn canalul extern al urechii, si o alta care cauzeaza Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sānge, alunga astma si bronsita, īmbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase
PREVENIREA ĪNFUNDARII ARTERELOR
Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma īntepatoare are "o actiune protectoare foarte semnificativa" īn limitarea efectelor coagularii sāngelui gras, conform doctorilor Arun Bordia si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, īntr-un articol din revista medicala britanica The Lancet, aparut īn 29 decembrie 1973, medicii au spus ca sāngele a zece pacienti s-a coagulat mai īncet, cānd acestia au māncat usturoi cu alimente grase, decāt atunci cānd le-au māncat fara usturoi. Dupa parerea lor, aceasta īnsemna ca usturoiul putea īncetini acumularea depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Cānd, dupa trei ore, māncarii identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca uleiul de usturoi are si singur acest efect - fie ca e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau īn usturoiul integral. [/size][/color][/b]In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sānge). O masa care continea unt a rezultat īntr-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta - īn trei ore. Cānd īn māncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sānge, trei ore mai tārziu, era de 256,4 miligrame la suta. [/b]In ambele cazuri, usturoiul a coborāt efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile normale.[/b] [/b] [/size]COBOARA HIPERTENSIUNEA Se spune ca sute de medici au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a coborī hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata (deschide) arterele, usurānd presiunea. Altii citeaza puterea sa de a īnlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza - īn cazuri dupa cazuri - ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate, rapid si usor.[/size][/color][/b][/size]
De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:
1. Este absolut sigur.
2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
3. Tensiunea sangvina se reduce treptat - īntr-o perioada de timp - fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul!
4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub īngrijirea medicului.
5. In aproape toate cazurile testate, a alungat slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de piept.
6. Se pot obtine rezultatebune , indiferent de vārsta sau de conditie.
7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara miros.[/size][/color][/b] [/size]
Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia.
Hipertensiunea este extrem de periculoasa fiindca, īn primul rānd, simptomele ei nu sunt īntotdeauna prezente - multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au - si īn al doilea rānd, aproape īntotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata. [/b]
[/size]
Totusi, un lucru ar trebui sa fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decāt sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus alte simptome neplacute, care pot reveni cānd terapia cu usturoi īnceteaza. Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, īn multe cazuri, sa coboare permanent hipertensiunea! [/b]
|