Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Cred că nici tu nu mai știi ce ai spus, cert e că "mincinos perfid" poți fi și tu în aceeași măsură cu care măsori. Când am spus că suntem "pentru prima dată creștini adevărați"?
Ca orice biserică creștină mai are multe puncte comune de credință. În ce privește păzirea sabatului, mai există și alte denominațiuni creștine.
"Învățături iudaice" respectă și Biserica Ortodoxă, așa că nu poți fi atât de critic la adresa etiopienilor...
|
1 nu ai spus dar asa lasi sa se inteleaga!Deci biserica adventa are n greseli?Apoi daca vezi pe unul ca e hot si tipi hotul nu inseamna ca esti si tu hot!
2 chiar daca mai exista si alte dominatiuni ele au aparut mai tarziu nu se aseamana deloc cu adventii de azi iar noi vorbeam despre biserica etiopiana!
3 asta e parerea ta si chiar daca le respecta ele inseamna ca sunt bune!
Rezum: biserica crestina nu avea cum sa-si schimbe crezul din porunca lui Constantin mai ales ca aceia isi dadeau viata pentru Iisus si nu erau lasi! Asa cum ai zis si tu(din cate stiu) orice biserica nu ar trece la respectarea altei zile imediat ! Biserica din Etiopia a fost rupta de biserica adevarata si cu timpul a introdus practici iudaice cum ar fi taierea imprejur! Mai ales ca acolo era o comunitate mare de evrei! Probabil asa cum au facut-o pe vremea lui Luther fiind persecutati acestia sau facut crestini cu numele dar ei tot iudaici erau!
Sa inteleg ca evreii au respectat mai bine legea decat majoritatea crestinilor! Mai ales ca valdenzi si acei etiopieni nu erau deloc niste crestini perfecti ci aveau n greseli!