View Single Post
Vechi 24.01.2011, 10:40:10
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

pana acum adventii spuneau ca va veni decretul duminical in care vei fi obligat sa respecti Duminica in locul sambetei! Dupa revolutie insa s-a dat liber si zilei de sambata.
Pe de alta parte acest advent se preface ca nu intelege! Chiar daca Duminica va fi ziua 1 sau ziua 8-a tot Duminica va fi sarbatoare pt noi crestinii ortodocsi.
Teoria amuzanta a acestui advent(care s-a vazut vine cu idei si apoi le retrage) care se desprinde din ce a scris : Biserica Etipiana a pastrat sabatul ca zi de odihna dar in rest s-a depravat mai mult ca celelalte. Oare adevarul nu este invers? Biserica Etipiana a decazut datorita ruperii de biserica adevarata (ca zona geografica din cate am inteles) si a evreilor care ii pacaleau pe crestini.
Interesant ca ideea ca sabatul trebuie sa fie respectat cade daca stam sa ne gandim ca legea spune 6 zile sa muncesti si a saptea este de odihna dar primii crestini se adunau Duminica! Au schimbat primii crestini legea 6 din 7 cu 5 din 7?
Adevarul e altul si e unul in care cred majoritatea crestinilor : Crestini tineau Duminica ca zi de sarbatoare acea noua zi in care se vorbeste in evrei cap 4 in dauna sambetei. dar fiind la inceput mai erau si evrei crestini care erau taiati imprejur sau isi taiau copii imprejur respectau si sabatul etc. Apostolul ne spune : 16. Nimeni deci sa nu va judece pentru mancare sau bautura, sau cu privire la vreo sarbatoare, sau luna noua, sau la sambete,

17. Care sunt umbra celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos.
MA GANDESC CA APOSTOLUL A VRUT SA FACA CONFUZIE MAI ALES CA PRIMII CRESTINI SE ADUNAU DUMINICA SI NU A PRCEIZAT CA ACESTE SAMBETE NU SUNT SAMBETE SUNT ZILE DE VINERI?!? NU PUTEA SCRIE CA NU SE REFERA LA ZIUA DE SABAT CARE TREBUIE RESPECTATA IN CONTINUARE? IN FINE EU AM VAZUT CUM BIBLIA POATE DA UN AVANT,ATUNCI CAND E INTERPETATA COMPLECT AIUREA LA HOMOSEXUALITATE! iubiti-va unii pe altii!
Cine erau acesti nimeni din versetul citat? Evreii care stiau legea!

Last edited by bairstow; 24.01.2011 at 10:45:42.
Reply With Quote