Citat:
Īn prealabil postat de windorin
Si eu il preferam, vazand ca nu contine decat... ton, ulei si sare.
Care este lipsa lui, atata timp cat nu se folosesc nici un fel de conservanti ?!
|
Conservele de ton reprezinta o usoara si convenienta sursa de proteine, dar si
o periculoasa sursa de contaminare cu mercur. Pe langa potentialul binecunoscut al mercurului pentru pagubele ce le aduce creierului copiiilor in curs de dezvoltare,
mercurul acumulat in organism poate afecta si sistemul imunitar al adultilor si poate creste riscul de atac de cord. De aceea unii experti sugereaza ca ar fi mai bun consumul de macrou sau somon conservat. Cercetatorii de la Universitatea Purdue au testat 272 conserve de peste. Ei au descoperit ca nivelul de mercur a fost in medie 45 ppb ( parti de miliard ), la conservele de somon, 55 ppb la cele de macrou si
340 ppb la conservele de ton in ulei. Daca va place totusi tonul conservat,optati pentru conservele de
ton in apa. Desi sunt mai putin sanatoase deoarece nu contin destul acid gras omega 3 precum macroul sau somonul, cel putin contin doar in jur de 54 ppb de mercur.