View Single Post
Vechi 24.01.2011, 16:14:39
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit Tot raul inspre bine!

Sfântul glumeț

Era o fată care dorea să se căsătorească, dar nu-și găsea partea. Spunându-i bunicii ei, aceasta i-a dat o icoană cu Sfântul Apostol Anania și i-a zis: „Ia această icoană și să te rogi 40 de zile la sfântul acesta, dar să știi că sfântul acesta este cam glumeț și mai face câteodată și unele minuni hazlii”.

Luând fata icoana, s-a dus acasă, a aprins o candelă în fața icoanei și s-a pus pe rugăciune și post. Când s-au împlinit cele 40 de zile, fata fiind supărată că nu i s-a împlinit dorința, a zis supărată către sfânt: „M-am rugat atâta timp și nu ai vrut să mă asculți, de acum nu mai am nevoie de tine!”. Zicând acestea, a luat icoana și a aruncat-o pe fereastră, fără să se uite unde a căzut. După puțin timp, aude pe cineva bătând la ușă. Când a deschis, a văzut un tânăr cu capul spart și fiind plin de sânge pe față. „Mă iertați de deranj, a zis el, dar mi-a căzut această icoană în cap și văzând că a căzut de la geamul dumneavoastră, v-am adus-o înapoi”.

Atunci fata, cerându-și iertare, l-a rugat să intre să se spele și să-i bandajeze rana. După ce l-a îngrijit, l-a întrebat cum îl cheamă și tânărul a zis că Anania. Fata l-a rugat să treacă și în ziua următoare, ca să-i schimbe bandajul. Și așa, trecând tânărul de mai multe ori, s-au împrietenit, iar apoi, după scurt timp, s-au căsătorit.
povestită de Monah Pimen Vlad

Cu mulți ani în urmă o tânără aștepta trenul în Gara de Nord. Pe lângă ea, trece grăbit, cu un geamantan de lemn, cum era atunci, un tânăr. Acesta, tot uitându-se pe tăblițe, ca să vadă unde va gara trenul lui, a „acroșat-o”, din neatenție, pe tânara despre care am amintit mai sus, rupându-i ciorapii. Desigur, fata s-a supărat foarte tare, ocărându-l pe bietul băiat și făcându-l de rușine în fața atâtor oameni, care și ei așteptau trenul. Tânărul și-a cerut scuze, a vrut să-i plătească ciorapii, dar fata nici nu voia să audă și din „bădăran” și „țăran” nu-l slăbea, probabil, gândindu-se cum va pleca ea în clătorie așa, cu ciorapii rupți.

După un timp s-a potolit, văzând că apare trenul.

Întâmplarea a făcut ca tânărul cu pricina să aibă loc în tren, în același compartiment cu fata, și chiar lângă ea. Între timp supărarea fetei i-a trecut și au început să converseze mai civilizat, fiind unul lângă altul. Și conversează și astăzi, căci s-au plăcut și s-au luat în căsătorie, mulțumind lui Dumnezeu de această întâmplare hazlie.

Fraților, știm bine că Dumnezeu nu îngăduie ispita, dacă nu iese ceva bun. Așa că, bine-ar fi, de câte ori avem câte o ispită, să fim liniștiți, cu răbdare, și să zicem: „Dumnezeu îmi pregătește o surpriză plăcută…”.
Reply With Quote