Nu ai inteles nimic sau nu poti intelege. Sabatul este acea zi dupa sase zile de munca care te odihnesti ! Stim ca pamantul este rotund si diferenta poate fi de 23 de ore 59 de minute! Asa ca in acest text"Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu" se vorbeste de cea de a 7 zi ca o zi venita dupa cele 6 lucratoare. Vorbindu-se de o schimbare in acest capitol (7. El hotaraste din nou o zi: "astazi")dar citind si traduceri noi mai departe vedem ca : 9. Ramane, dar, o odihna ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
Ca cea dar nu aceasi zi!O zi ca cea de sabat adica o zi in care iti lasi lucrurile deoparte si o dedici Dumnezeului!
Pe alta parte chiar adventii timpurii au avut probleme cum sa respecte sabatul! De la ce ora la ce ora. White a primit viziuni despre sabat dar nu stia cum sa il pazeasca! Mult timp adventii au tinut cont dupa alte metode. Sa zicem ora evreilor din Israel! Ca un exemplu. Nu mai stiu cum a fost!
Adica ca omul sa se odihneasca odata cu Dumnezeu , Dumnezeu ar trebui sa se odihneasca 48 de ore din cauza ca pamantul e rotund! Apoi nicaieri nu se spune sa nu schimbam aceasta zi dar in evrei se spune despre o schimbare datorita pacatelor evreilor din Vt! 8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.
Interpretarea aiurea a adventilor continua si cu : Iisus este Domn peste aceasta zi! Acolo orice om normal vede ca Iisus era invinuit ca dezlega sambata dar el arata ca este peste sambata! E mai mare peste sambata si nimeni nu poate sa-l judece! Din ce cauza? Deoarce el vindeca Apoi era Dumnezeu .
Daca el era invinuit ca deleaga sambata apoi El cunoastea ca aceasta zi va fi modificata (asa spun adventii), Dumnezeu Iisus a vrut sa ne lase in necunoastere fara sa ne spuna concret ca aceasta zi nu trebuie schimbata nicidecum cu alta?
Nu mai vorbesc ca a te judeca ca ai tinut duminica in dauna sambetei cand diferenta de fus este de 48 de ore imi pare tras rau de tot de par! Cum zicea Adriana 3 : Pavel a batut campii in primele epistole dar dupa s-a corectat! (Adica o idee nu greu de crezut si aproape imposibil de crezut! )
Ps : nu stiu ce sa zic despre aceasta banare. Eu i-as avertiza pe falsii ortodocsi ori sa se dezica de titlul de ortodocsi ori sa se corecteze in greselile care le spun! Intradevar putina curatenie nu strica ! Mai ales acel mesaj al domnului adventist sau al biserici adventiste care lauda biserica ortodoxa zeflemitor!
Last edited by bairstow; 24.01.2011 at 17:30:54.
|