View Single Post
Vechi 24.01.2011, 23:04:39
Florin Constantin Ilie Florin Constantin Ilie is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Am fost formată să apreciez oamenii corecți,cinstiți, educați cu un comportament civilizat și cu bun simț.

Când eram copii părinții ne spuneau "nu face aia că ai să ajungi o golancă sau o c..." Iar dacă uneori faceam lucruri neconforme cu morala primeam corecții.

Iată de ce golănia din Piața Universității mi s-a părut și o consider încălcare gravă a normelor de conviețuire în societate. Presa de atunci prezenta cu lux de amănunte ce se petrecea, acolo și anume golănie acolo era Sodoma și Gomora ( așa reieșea din pozele și comentariile din ziare).

Acum culegem ce a fost semanat atunci. Acei care au semanat știu bine ce samânță au folosit.
"Cine seamană vânt, culege furtună "
@dorinastoica
De acord că au simțit nevoia libertății, de acord că regimul comunist ori neo comunist e unul inuman, de acord că trebuia (și trebuie întotdeauna) luptat împotriva răului. Dar cu ce arme? Cu cine sau ce ne luptăm? Și ce credem noi că punem în loc? Astea sunt întrebări pe care mi le pune eu. "Lasă-te de rău și fă binele. Caută pacea și o urmează pe ea..." spune Domnul prin gura Psalmistului (parcă Ps 22, că nu rețin exact...). Și, mai departe, Sf. Apostol Pavel, o altă gură și vas ales al Cuvântului (Mântuitor, nu părelnic...) spune să luptăm cu arme duhovnicești împotriva răului. În primul rând împotriva celui din noi înșine.
De acord că acum culegem ceea ce am semănat atunci, oare puțin lucru este ca o nație întreagă să pice în cursă și să încuviințeze (tacit, rostit, făptuit - totuna...)?
Dumnezeu să-l ierte pe aproapele nostru, dl Cristian. Dar vă spun, nu-l pomeniți chiar pentru orice, căci mai tare veți chinui sufletul său. Fiecare pomenire ce nu se cuvine a fi de laudă întru Adevăr este pentru acel suflet o suliță în plus. Dacă-l iubiți cu adevărat, pomeniți-l pentru cele drepte și rugați-vă să i se ierte greșelile.
Și pe mine să mă iertați.
"Pomenește, Doamne, întru Împărăția Ta, sufletul adormitului...".

P.S. - Nu va fi vreodată vreun sistem desăvârșit în veacul acesta, afară de posibilitatea mântuirii la care suntem chemați și de care vom da socoteală. Și, iertați-mă, dar "lăsați morții să-și îngroape morții lor..."; nu mă refer la dl Pațurcă, căci ar însemna să-l judec și nu mie mi se cade. Singura "revoluție" dreaptă la care suntem chemați o știm, să o urmăm pe aceea și să ne ferim de curse.
Doamne ajută!
Reply With Quote