Am o nelamurire,scuze pentru interventia usor iesita din cadrul discutiei.Daca un crestin ortodox doreste sa studieze Sfanta Scriptura,ce metode alege?
1.Se documenteza singur si apoi intreaba preotul/duhovnicul
2.Biserica organizeaza intalniri de studiu biblic
3.Exista un anumit tip de program pe care il aplicati
4.Incearca sa gasesca talcuiri cum poate,din sursele avute la dispozitie
5.Participa la intalniri cu alti credinciosi unde studiaza in comun
Mie nu imi este foarte clar.Stiu ca raspunsul standard este ,,Citim dupa talcuirea Sfintilor Parinti si dupa povatuirea/binecuvantarea preotului"dar dupa problemele de interpretare care se ridica pe forum si dupa lipsa surprinzatoare a referintelor la Parintii Bisericii,eu am impresia(posibil extrem de gresita)ca este mai mult un raspuns standard decat o realitate.
Dumneavostra apelati,in cadrul studiului si la alte surse decat cele ortodoxe? Cam cat de des studiati Sfanta Scriptura? Vi-se recomanda des sau rar acest lucru? Ati abordat acesta problema cu duhovnicul dvs?Cum v-a indrumat? Va explica des,are explicatii ample,tehnice sau va talcuieste in cheie strict spirituala? La dvs se folosesc,de catre preoti,explicatii tehnice(explicatii ale termenilor,structura textelor,trimiteri istorice,etc)?
Imi cer scuze,ma intereseaza extrem de mult acest subiect.Cum studiati dvs efectiv Sfanta Scriptura? Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
|