Subiect: legea veche
View Single Post
Vechi 25.01.2011, 00:29:43
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dacă îmi permiteți să intervin: deosebirea de vederi provine din faptul că, pentru ortodocși (ca și pentru catolici) Sf Liturghie, Spovedania și Împărtășania nu sunt "aspecte ritualice". În religiile noastre, Euharistia are exact același rol pivotal pe care îl are Sfânta Scriptură în protestantism. Dacă nu ar mai exista nici o Biblie în lume, dar ar mai exista un singur episcop, atunci Biserica ar fi salvată. Noi ne putem mântui foarte bine (unii chiar mai bine) fără Sf Scriptură. Dar fără Sfintele Taine, nu putem trăi.
Nu am intrebat asta.Nu am pus in antiteza ceva anume.Am intrebat cum se studiaza Biblia in ortodoxism.Atat.Momentan nu am primit un raspuns in acest sens.Am inteles optica cu privire la locul ei in cadrul ortodoxismului(cel putin dpdv al unui ortodox si al unui catolic)dar nu am inteles cum anume se studiaza,atunci cand se face acest lucru.Daca se face acest lucru.Pe forum se pun multe intrebari.Raspunsurile din Parintii Bisericii lipsesc,raspunsurile cu temei biblic le puteti verifica,parerile personale abunda.Asta cam contrazice fraza standard.De aceea am intrebat:cum anume o faceti?

Last edited by Scotsman; 25.01.2011 at 00:32:12.
Reply With Quote