View Single Post
Vechi 25.01.2011, 12:18:21
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Multumim , Scot ! Filocalia in intrebari si raspunsuri , este de un real folos , si nu numai ! Doamne ajuta !
Doamne ajuta.Aceea carte,mentionata de tine,este intradevar foarte buna pentru ca raspunde (sub forma de intrebari si raspunsuri) la multe probleme abordate de catre credinciosii ortodocsi, aici pe forum, din perspectiva filocalica.Eu am citit-o cu atentie si o recomand celor interesati.In general recomand doar carti pe care le-am citit.In acest sens,pentru aceia dintre dvs care prefera si studiul exegetic va pot recomanda:,,O istorie a Bibliei ebraice" (M.Vladimirescu)

Despre acesta carte: ,,Biblia ebraica a suscitat de-a lungul timpului vii dispute legate de aparitia si transmiterea textului sacru. Au circulat diverse teorii, de la cea a inspiratiei totale a Scripturii, potrivit careia Dumnezeu le-a sugerat scriitorilor biblici chiar si semnele vocalice ale alfabetului ebraic, pana la cea care considera Biblia o lucrare lipsita de inspiratie divina. Depasind aceste extreme, cercetatorii biblici, teologi si filologi, au aratat ca Scrierea Sfanta este rezultatul unor eforturi de generatii de a consemna si transmite cat mai fidel cuvantul revelat al lui Dumnezeu.

Originile textului ebraic, diferenta dintre canonul ebraic si cel biblic crestin al Vechiului Testament, aparitia textului masoretic, pastrarea textului biblic in manuscrise si in principalele editii moderne ale Bibliei ebraice sunt temele abordate in acest volum referential atat pentru studiile biblice, cat si pentru cele de filologie clasica din tara noastra."

Va doresc tuturor o zi minunata in continuare.God be with us
Reply With Quote