View Single Post
Vechi 25.01.2011, 14:13:20
Scotsman
Guest

Implicit Pentru domnul/doamna Bairstow

Sa va spun ceva:am observat un aspect interesant pe acest forum in trecut.Au existat discutii in contradictoriu intre ortodocsi si ,,stilisti"(cum ii numiti dvs)in care ultimii ii acuzau pe ortodocsi ca au modificat anumite canoane,aspecte din Traditie(scuze pentru o eventuale inexactitati in exprimare) dar in special faceau referire la modificarea calendarului.In special o doamna/un domn posta extrem de amplu,elaborat,prelucrat inclusiv dpdv grafic.Eu mi-am notat ce spunea,pentru ca nu stiam despre ce este vorba,si am inceput sa caut sa ma informez.

Acum este o discutie intre dvs si un adventist(in principal)cu privire la Ziua de Sabat.In esenta tot o discutie despre o modificare,percepere diferita, a unui aspect ce tine de o pozitionare in timp.

In timp ce in prima situatie(nu ma refer la dvs)discutiile aveau la baza aspecte din traditia ortodoxa,aspecte patristice,cu privire la canoane,acum,in acesta situatie discutia are la baza Sfanta Scriptura.In ambele situatii argumentele sunt variate.Dupa cum puteti observa si dvs pot aparea polemici extrem de variate dar asemanatoare la prima vedere.Insa diferite in esenta.

La fel cum intre dvs si stilisti exista diferente cu privire la o anumita abordare,desi in esenta ambele se refera la aspecte din ortodoxism,la fel si intre mine si dl.Tricesimus pot exista opinii diferite cu privire la alte aspecte,desi in esenta ambele se refera la aspecte din protestantism.

Cel mai bine,dupa parerea mea,este ca discutia sa fie pe raportul catehism ortodox-doctrina adventista.Dansul isi va sustine opiniile,dumneavostra la fel si cei care vor citi,vazind ambele argumentatii si pe ce se bazeaza,vor putea sa traga concluzii,fara sa se enerveze nimeni.

Scuze pentru lungul meu sir de precizari.
Reply With Quote