View Single Post
Vechi 25.01.2011, 14:36:01
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel

294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea a II-a: oprirea de la căsătorie) (VIII)

La presiunile de buldozer ale noului outsider ( lelița Mihaela Tărcuță) care țintea la obținerea excusivității în a exercita demnitatea de "proorociță" pentru poporul pucioșesc, lelica Maria se retrage în anul 1994 de la lucrarea "proorociei". Rămasă singura stăpână în țara orbilor, Mihaela începe să minimizeze toată lucrarea înaintașelor sale, Verginica și Maria. Ea se lamentează că propovăduirea lor împotriva "jugului căsătoriei" n-a dat deloc roade în "popor". Adepții pucioși nu s-au limitat nici măcar la "nașterea de prunci", darămite să practice "căsătoria albă". Cu toții s-au dedulcit la plăcerile trupești ale căsătoriei, și nicio "căsătorie curată" nu poate fi contorizată, nici la răbojul "poporului lelicăi", nici la cel al "poporului Verginicăi". Până și "cei mari din popor" (aluzie la Verginica și Maria, care au fost și ele căsătorite, iar Maria a avut și vreo trei copii) au trecut prin căsătorie nu pentru sfințenie, ci doar ca să fie apăsate și umilite sub jugul bărbaților lor:

"Căsătoria celor mari din poporul Meu trebuia să fie taină sfântă și nu jug pentru cel ce și-a ales căsătorie, că nimeni din poporul Meu ales nu și-a ales altceva, tată. Și dacă cei mari nu și-au ales altceva și dacă nici căsătoria nu și-au păstrat-o în toată legea cea rânduită căsătoriei, iată, Domnul lucrează cu darul înțelepciunii peste poporul Său, peste cei mici și peste cei mari. […] O, Israele, n-am și Eu în mijlocul tău o căsătorie curată,tată. Ce durere grea, măi Israele! O, cum n-ai înțeles tu cele cerești! Cum n-ai avut tu dragoste de sfințenie, așa cum au avut atâtea trupuri în a căror inimă a bătut dragostea lui Dumnezeu! Nici măcar legea n-ai împlinit-o, tată, nici măcar atât. Nu ți-a ajuns, tată, să fi născut fii dacă ai ales căsătorie, dar să mai fi avut în tine căsătorii curate, tată! ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 21 februarie/6 martie 1994)

După moartea lelicăi Maria (1997), lelița Mihaela Tărcuță devine tot mai agresivă în limbajul care vizează căsătoria, ajungând să transforme cu de la sine putere libertatea Scripturii în lege. Acolo unde apostolii făceau recomandări pentru cei mai slabi, ca să evite "jugul căsătoriei" care aduce cu el multe responsabilități, lelița Mihaela instituie ca lege oprirea de la acest "jug" pe motiv că el îngrădește libertatea omului și-l face "plin de griji". Ea recunoaște o tactică fariseică, și anume că "poporului" pucios i s-a ascuns multă vreme această nouă "lege", ca să nu fugă de ea și să poată fi atras și amăgit cu convingerea că această sectă a "Noului Ierusalim" este însăși Ortodoxia, când de fapt ea era o clonă perfectă a ortodoxiei. Lelița Mihaela dă o interpretare vulgară a versetului biblic (vezi Rom.12,10) care îndeamnă la iubire, precizând că nu era vorba de o iubire trupească, ci de una duhovnicească. Ea însăși își rejecteză propriul soț (Emilian Tărcuță care, în calitate de soț, pretindea dreptul la "iubirea unul cu altul") și îl pune pe linie moartă, înlocuindu-l cu Nicolae Nedelcu cu care, în calitate de "frate de cruce", putea să practice "iubirea unul pe altul":

"Iată, acum, la sfârșitul veacului, pot să spun cu libertate de cuvânt, că nu mai am pe cezarul, nici pe Anna și Caiafa de care să Mă furișez; pot să spun că e greu de omul care se căsătorește, greu de tot, că un astfel de om este legat, este rob, și nu este liber, este plin de griji, este greu de el. Iată, nu este de folos omului să se căsătorească, dar pe cine mai vezi că înțelege această Scriptură a Mea pe care am lăsat-o prin apostolii Mei? Nici un folos nu vine de la această lege, că lege este, măi copii. Nimic nu iese bun din legea aceasta, decât oameni din oameni, robi din robi, oameni fără libertate pe pământ, și nu poate omul căsătorit să fie robul Meu, nu poate, că are multe piedici, multe de dus pe calea sa. Chiar și tu, poporul Meu, ai crezut că se poate [...] N-ai înțeles nici tu, poporul Meu, și Eu n-am avut cum să te aduc să înțelegi, că dacă Eu nu căutam la inima ta pe care o vedeam că nu poate fără căsătorie, Eu n-aș mai fi avut acum cu cine să vorbesc pe pământ, n-ai mai fi stat să asculți cuvântul Meu și să-l scrii ca să rămână înființată orbirea Mea de azi. N-ai mai fi stat să Mă asculți ce vorbesc Eu din cer, ca să rămână mărturie că am vorbit pe pământ și că nimeni n-a înțeles vorbirea Mea, că nici tu n-ai înțeles planul Meu și vorbirea Mea, Israele. [...] Eu am spus: „Iubiți-vă unul pe altul“, n-am spus „Iubiți-vă unul cu altul“. Am spus să fie iubire între cei ce sunt ai lui Hristos. Eu pentru aceia vorbeam. N-am spus lumii așa ceva, ci am spus celor ce nu sunt din lumea aceasta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 13/26 iunie 1994)

Totuși, lelița Mihaela recunoaște că pentru "omul din lume" nu se pot pune restricții, deci pentru el "căsătoria merge până la sfârșit" (libertate care va fi încălcată curând, atunci când se va interzice căsătoria tuturor oamenilor); restricția va opera deocamdată doar pentru toți adepții sectei "Noul Ierusalim", adică "poporul" care se consideră "mireasa de azi" a duhului de la Pucioasa:

"Am scos apă dulce și am dat la mulțimi și am spus mulțimilor că Eu am un popor, și de aceea vin la tine, poporul Meu, și mereu te rog să fii tare cu Mine și să fii ca Mine, căci precum căsătoria va merge pe pământ până la sfârșitul de acum, tot așa cuvântul Meu cel dulce și cel amar va merge până la sfârșit, până la pragul celor ce sunt nesfârșite. […]Un mire și o mireasă sunt curați câtă vreme sunt miri. Așa iubire să fie între Mine și tine, Ierusalime, mireasa Mea de azi, și să nu dorești căsătorie, tată, adică pofte, adică idoli, adică voie după voia ta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 2/15 februarie 1995)