View Single Post
Vechi 25.01.2011, 20:55:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

In alta ordine de idei: renunta si tu la televizor.
Eu ascult aum o carte audio (cam un episod pe zi) "Stiinta si razboiul sfarsitului lumii".
Extraordinar de buna cartea. In capitolele pe care le-am ascultat de curand, autorul face o paralela intre reeducarea din lagarele totalitare si reeducarea operata la nivel social prin intermediul televiziunii.
Este cutremurator sa vezi cum aceleasi principii sunt aplicate in ambele fenomene.

Ei bine, unul dintre efectele televiziunii este teroarea (exact ca in lagarele totalitare, dar intensitate mult redusa este compensata cu succes de timpul expunerii). Omul vede multe acte de violenta, mult mai mult decat exista in realitatea.. adica imaginea prezentata de televiziune nu este o oglinda a realitatii, ci prezinta lumea ca fiind mult mai periculoasa. Televiziunea creeaza teama (prin multe mecanisme) si pastreaza omul intr-un stress continuu. Acest stress este artificial intretinut deoarece este esential pentru controlul populatiei si pt modificarea dupa plac a gandirii oamenilor (oamenii au o sugestibilitate foarte crescuta in conditii de teama, stress, oboseala).

Poate voi avea timp sa fac eu un rezumat la un moment dat.

Eu ascult cartea pe un site care atentie: nu este ortodox:http://www.radiounison.ro/resurse/au...u-gheorghe-mp3

Last edited by anna21; 25.01.2011 at 20:57:43.
Reply With Quote