Subiect: legea veche
View Single Post
Vechi 26.01.2011, 13:37:03
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Interesant... si cum o pastreaza?
Mie mi se pare ca asezamintele vechi in marea lor masura nu mai sunt tinute.
Dupa ce ai crescut, ai mai folosit scutece, biberon si suzeta ?!
Pastrezi in tine cele ale copilului, insa intr'alt chip decat cel de atunci.

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Asta se pierde din vedere, ca noi de multe ori nu mai vedem in Scriptura decat copilul, iar daca vedem mai mult, adica pe adult, ne comportam cu el ca si cand ar fi in fasa. In loc sa-l hranim cu cele ce ii sunt necesare unui adult, ii dam doar lapte, precum pruncului, si asa se ajunge la multe erezii.
Subscriu cuvantului tau.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Interesanta comparatia copil-matur.. stiti ce zice Scriptura? "Cand am ajuns matur am lepadat cele ale copilului" (1 Cor 13). asta e comparatia pe care o foloseste Pavel cand spune ca atunci cand va veni ceea ce este desavarsit ce e in parte va lua sfarsit. Daca aplicam asta si legii, atunci forma veche, nedesavarsita s-a desfiintat.
La cat de clar este, mie imi pare ca nu vrei sa pricepi.

Eu nu'mi simt desfiintata copilaria, ci o simt atat de pusa in valoare prin ce sunt astazi, incat nu as putea fi ceea ce sunt fara ea !
Dar nu mai sunt copil, desi port in mine copilaria... si o voi purta vesnic.

Reply With Quote