Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Am auzit acum câțiva ani de o experiență interesantă. O femeie a găsit la gunoi o Biblie (aruncată probabil tot de un necinstitor al Cuvântului Divin ca tine), a curățat-o și a citit-o. La început din curiozitate, mai apoi cu nesaț, fiind copleșită de lumina ce i se descoperea din paginile ei zi de zi. Fără îndrumarea unui duhovnic, fără să fi citit vreo pagină din Sfinții Părinți ori din alte lucrări religioase, a început să trăiască tot ceea ce descoperea în Cuvânt. După o vreme, fără să fi cunoscut vreodată un adventist, s-a interesat dacă mai există cineva care să păzească sabatul așa cum citea ea în Scriptură și cum experimenta ea însăși binecuvântarea legată de aceasta... Astăzi este o soră de-a noastră.
|
O sora de-a voastra,un copil de-al diavolului... Pff,nici nu-ti inchipui cata invidie am pe acea femeie!

Bine a adus cineva aminte mai in urma,ca voi intrati in iad cu biblia la subrat.
Citat:
În prealabil postat de carobul
Sa ne ajute Dumnezeu sa cunoastem bine invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli, direct de la sursa: Sfanta Scriptura.
|
Sfanta Scriptura aminteste si de traditie. Spune destul de clar sa nu tinem doar ce s-a transmis pe cale scrisa! Voi ce ati facut cu Traditia? Dar stai... ati aparut prea tarziu pentru a o avea! Sau pana la voi nu s-a mantuit nimeni?
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Vezi că știi? Ai ales exact acele reglementări pe care Iisus le-a desființat la Cruce. În rest, dacă studiezi VT cu rugăciune și meditație găsești modele de viețuire sfântă, găsești minunata istorie a poporului lui Dumnezeu, Îl găsești chiar pe Hristos și până și Harul Său (acesta e un subiect incitant care ar merita un topic special). Departe de a socoti VT o terfeloagă vetustă și anacronică, eu consider că e Cuvântul lui Dumnezeu inspirat ce poate inspira o viață plină de devoțiune [și] pentru creștinul zilelor noastre.
|
Auzi,hai s-o luam mai pe direct si raspunde-mi la ceea ce te-ai ferit s-o faci pana acum: cum te mantuiesti DOAR cu VT? Pentru ca DOAR cu NT te poti mantui. Asta nu-ti da de gandit? Ce ma intereseaza pe mine istoria poporului evreu? Bine,e interesanta,doar am spus ca am citit si eu Biblia impreuna cu VT,dar la ce-mi foloseste?? Pana la urma eu nu sunt evreul ala pe care l-a scos Moise din Egipt ca sa tin sambata! Pe mine m-a rascumparat Hristos,deci tin ziua Lui si ceea ce tineau Sfintii Apostoli! Frangerea painii se savarsea DUMINICA (prima zi a saptamanii). Nu ma intereseaza ca afirmati voi in ratacirile voastre,deci nu te mai obosi sa-mi raspunzi! Respecta subiectul topicului si atat! Deci bibliile eretice trebuiesc arse!