Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Nu, nu m-ai supărat.
Sunt doar împotriva manifestărilor de stradă. Cred că schimbarea nu se poate produce decât odată cu schimbarea noastră.
Mi-am exprimat părerea personală. Atâta tot.
Nu toți gândim la fel. Dacă aș fi fost în București tot nu aș fi luat parte la acele manifestări.
|
Dorina,
este dreptul tau sa fii impotriva manifestarilor de strada, indiferent daca sunt anticomuniste sau nu. Este in ordine, nu-i o problema.
Fiecare are dreptul sa-si aleaga propriile idealuri si fiecare se poate implica pentru ele, in modul pe care il crede de cuviinta.
Fiecare are dreptul sa-si formeze o parere, dar este de datoria fiecaruia sa incerce sa pastreze obiectivitatea , care se obtine dupa consultarea mai multor surse, in general si in acest caz specific, in afara celor pe care le-ai avut la dispozitie acum 20 de ani. Dar din nou, alegerea este a ta.
Insa, si aici esti desigur de acord cu mine, datoria fiecaruia (si mai ales a unui crestin) este aceea de a exprima o parere personala, cu respect si fara a judeca.
Te citez:
"Iată de ce golănia din Piața Universității mi s-a părut și o consider încălcare gravă a normelor de conviețuire în societate. Presa de atunci prezenta cu lux de amănunte ce se petrecea, acolo și anume golănie acolo era Sodoma și Gomora ( așa reieșea din pozele și comentariile din ziare)"
Draga mea, nu stiu daca te-ai informat intre timp sau nu, este si ramane decizia ta, dar prin "mi-am exprimat doar parerea mea personala" nu ai vorbit doar despre o miscare anticomunista, ci, ai numit golani (in sensul jignitor) si ai pus doua mari nume ale ortodoxismului romanesc alaturi de notiunile de sodoma si gomora: pe Parintele Galeriu, care a participat direct la rugaciunile din Piata si pe Parintele Staniloaie, care a trimis un mesaj de sprijin catre studentime, chiar dupa Sf. Paste, pe 15 mai 1990.
Draga Dorina, cred ca nu aceasta a fost intentia ta, ca om crestin. Astfel, subliniez din nou, cat de important este sa ne informam despre o tema inainte de a vorbi. Iar daca nu stim, mai bine tacem decat sa aruncam cu pietre.
Doamne ajuta!