View Single Post
Vechi 27.01.2011, 14:59:19
macsim
Guest

Implicit

In VT se ascunde o comoara de pret: insusi Dumnezeu. Dincolo de istoria poporului evreu, de intamplarile evocate, de minunile pe care Domnul le-a facut, de deciziile pe care El le-a luat (chiar si cele care ne intriga uneori) se afla insusi Domnul. De foarte multe ori, Dumnezeu spune ca pentru Numele Sau, sau in Numele Sau a facut sau a hotarat anumite lucruri. Dumnezeu isi tine toate promisiunile Sale din pricina Numelui sau, si nu pentru ca am fi noi vrednici de asta.

In vechime, fiecare nume insemna ceva. De obicei, evidentia o calitate a celui care il purta. Iar Dumnezeu se dezvalui pe sine insusi prin Numele Sau. Elohim, El Roi, El Shadai, El Elion, Adonai, Iehova, Iehova Jire, Iehova Nissi, Iehova Shalom, Iehova Rafa sunt doar cateva dintre Numele sub care El spune despre El insusi cine anume este.

Are o incarcatura atat de grea VT, privit din aceasta directie, incat nu ar trebui pus de-o parte, sub nici un pretext. Iar cand Il cunoastem astfel, abia atunci putem simti libertatea despre care spunea Domnul Isus: "adevarul va face slobozi. "

Spunem ca Il iubim pe Dumnezeu, dar nu Il cunoastem de loc. Cum poti IUBI pe cineva pe care nu Il cunosti?

Motivul pentru care se dezvaluie in VT este tocmai acesta: de a-L cunoaste si de a-L iubi pentru El insusi, pentru ceea ce este si pentru cine este El, si nu din alte motive.

Va invit pe fiecare sa-L cautati si sa-L descoperiti pe Dumnezeu asa cum este El. Dupa ce Il veti afla, multe, foarte multe lucruri se vor aseza ... Eu asa am inteles ca in viata asta nu este vorba despre mine, ci este vorba despre El.
Reply With Quote