Subiect: singura in doi.
View Single Post
Vechi 22.06.2007, 08:49:47
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

Nu se compara botezul cu casatoria! Chiar daca intra in aceiasi categorie de taine, e diferenta mare intre ele. E ca si cand ai compara catarul-incapatanat cu un cal pur sange, ca e din aceeasi specie.
Cine isi pierde ingerul pazitor e pierdut el insusi, in plus ajunge sa faca orgii si nenorociri altora si lui insusi (chiar sa se sinucida).
Daca esti casatorit cu cineva care te trage in jos si iti distruge viata ta cat si a copiilor, trebuie desfacuta neaparat casatoria pentru ca duce la rau nu la bine, altfel incurajam pacatul ca si cand ar fi acceptat de societate in loc sa fie izolat si hulit! Religia ortodoxa da binecuvantare pt urmatoarea casatorie, nu spuneti ca nu stiti treaba asta. Cum ramane cu "ce a unit D-zeu omul sa nu desparta", daca religia ortodoxa da binecuvantare ? Daca ar fi asa nu ar da nici o binecuvantare! Deci proverbul asta e doar un sfat, nu o regula de respectat la marele fix cum o aduceti voi sa fie!
A2a casatorie exista, si nu degeaba, D-zeu stie ca nu e cazul sa ne nenorocim daca am fost pacaliti odata.

Sau poti foarte bine sa divortezi si sa ramai cu familia ta fara sot /sotie si in unele cazuri e mult mai bine asa, daca ai si copii nu esti singur. Ideea era sa nu curvesti, din cauza asta lasa maxim 3 casatorii, dar ce folos daca unii o fac foarte bine fiind casatoriti? Conform religiei ortodoxe, la prima incalcare de adulter in cer si deci in fata lui D-zeu casatoria e desfacuta, se fac noi slujbe si spovedanii +canoane pentru reinodarea ei pt ca deja e desfacuta, intrebati preotii sa va informati. Sotul meu are 2 prieteni care au terminat teologia si ii intreb tot ce nu stiu strict conform regulei, si cartilor dupa care invata la teologie, daca tot vreti sa respectati macar sa stiti ce anume.
Reply With Quote