View Single Post
Vechi 28.01.2011, 01:37:06
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
...unde este factorul de decizie la cel care se naste in Kenia,la cel acre se naste handicapat sau la Paris Hilton?
Pai este la ei..;-) Noi nu putem decide punctul "x" ( am explicat intr-un mesaj anterior) dar admit ca s-ar putea sa trebuiasca sa ajungem musai in punctul "y".Factorul de decizie personal(liberul arbitru)este pe acest drum intre "x" si "y",deci nicidecum nu putem decide unde este punctul "x",in care ne nastem.Aici stie doar Dumnezeu.
Dar are factor de decizie si cel din Kenia si cel handicapat si Paris Hilton,fiecare raportat la coordonatele lui.Deci fiecare isi poate face drumul intre "x" si "y" drept sau sinusoidal,in functie de alegeri.De exemplu cel handicapat, poate alege in limita posibilitatilor lui ,sa fie bun sau rau, sa isi dedice viata unui scop bun ( sa incerce sa se integreze intr-un colectiv care angajeaza si persoane cu dizabilitati)sau sa-si foloseasca capacitatile in scopuri mizere(sa faca bombe artizanale de exemplu).Deci fiecare are factor de decizie pe nivelul la care se afla..
Cat despre lucrurile care se intampla fara sa faci nimic,bune sau rele astea sunt fie punctele de care aminteam tot in mesajul anterior,puncte obligatorii intre "x" si "y",pe care nu le poti evita, sau sunt pur si simplu consecintele actiunilor noastre trecute.Dar daca aceste evenimente nu sunt in concordanta cu actiunile noastre trecute, inseamna ca sunt evenimente obligatorii de parcurs in viata noastra(bune sau rele),date spre evolutia fiecaruia..
PS-cred ca te-am zapacit cu "x","y"...
Reply With Quote