Ma gandesc ca nu exista SOARTA sau DESTIN in sensul de predestinare, de ceva ce ne este dictat, hotarat de Dzeu.
Dar cred ca El ne-a randuit sa implinim ceva intr-o viata de om, sa implinim in toate panurile vietii noastre:
- mai intai spiritual pt.noi insine si pt cei din jur ar trebui sa fim modee de bunatate;
- apoi si ci ceeleate planuri , social, material, etc, sa luam de la viata tot ce e mai bun(ca si cunoastere) si sa dam vietii ce este mai bun in noi pt a ajuta evolutia vietii in toate panurile:spiritua, socia, material, in sensul de colaborator de impreuna lucrare cu Dzeu.(este si un proverb cine pe saraci ajuta pe Dzeu imprumuta);
Cred ca ni s-a dat, trasat o MISIUNE pentru care ne-am nascut noi pe pamant, nu SOARTA, nu DESTIN ci MISIUNEA de implini cuvantul lui Dzeu prin ceva anume...in sensul de TALANT, inmultirii talantului!
Fiecare se naste cu un har pentru aceasta menire, unii pot ajunge medici exceptionali(ex.chirurgii), altii cercetatorii, altii preoti, etc., fiecare inmutinde talantul in functie de harul si MENIREA sa.
Parintele Arsenie Boca spune ca daca tu nu reusesti sa faci lucrul acesta pentru evolutie, pentru omenire vine altul si face Dzeu nu se cramponeaza de tine,evolutia nu se oprete la tine tocmai pt ca ai LIBERUL ARBITRU, poti alege ce sa faci cu viata ta, ai vointa libera - Dzeu nu te obliga- deci nu exista SOARTA sau DESTIN ci MISIUNE.
|