View Single Post
Vechi 28.01.2011, 14:40:11
Lucemferre Lucemferre is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2011
Implicit

Dobrin, eu ți-am mai spus că hristoșii mincinoși se referă la cei care modifică mesajul Evangheliei. La cei care propovăduiesc un al hristos (nu Unul care S-a sacrificat pentru păcatele omenirii, nu Unul care a înviat etc.). Un alt hristos propovăduiesc mormonii, iehoviștii, nu catolicii sau protestanții. Citește epistolele Sf. Apostol Pavel. La aceste sminteli se referă. Nu la faptul că în loc de logodnică scrie femeie sau în loc de idoli scrie icoană. Nu modifică cu nimic mesajul transmis de Hristos.

Când am plecat în Macedonia te-am îndemnat să rămâi în Efes ca să le poruncești unora să nu învețe învățături străine,
4 nici să ia aminte la basme și la genealogii fără de sfârșit, care aduc mai degrabă certuri decât iconomia lui Dumnezeu cea întru credință;
5 iar ținta poruncii [aceleia] este iubirea din inimă curată, din conștiință bună și din credință nefățarnică,
6 de la care unii, îndepărtându-se, s'au abătut spre vorbărie deșartă;
7 vrând ei să fie învățători ai legii, nu înțeleg nici ceea ce spun, nici cele pe care le susțin cu atâta tărie.

Învățături străine se referă la altele decât cele pe care le propovăduiește Sf. Apostol, iar pe vremea aceea nu existau icoane, lumea nu se închina Maicii Domnului, nici sfinților. Pavel L-a propovăduit numai și numai pe Hristos (învățătura Acestuia, Învierea și Răscumpărarea). Ce nu e clar?

Dar Duhul grăiește lămurit că'n vremile cele de apoi unii se vor îndepărta de la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor
2 prin fățărnicia unor mincinoși însemnați cu fierul roșu în propriile lor cugete,
3 Aceștia opresc de la căsătorie și de la unele bucate pe care Dumnezeu le-a făcut ca din ele să se împărtășească cu mulțumire cei ce cred și au cunoscut adevărul;

Asta e o formă de îndepărtare de la credință. Mormonii de exemplu nu gustă alcool, nu mănâncă ciocolată etc.

Când apostolii vorbeau despre credință, la credința în HRISTOS se referau, nu la sfinți, icoane, Tradiție și altele. Asta însemna să fii ortodox atunci. Chiar niciun ortodox nu gândește că pe vremuri, în primele veacuri ale creștinismului, nu existau icoane sau cultul sfinților, dar cu toate acestea lumea se mântuia, după cum promit Sfinții Apostoli în Epistole?

Last edited by Lucemferre; 28.01.2011 at 15:08:02.