294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel
294. Pucioșii propovăduiesc învățăturile mincinoase denunțate de Apostolul Pavel în Epistola Întâia către Timotei (partea a II-a: oprirea de la căsătorie) (XI)
De aici până la desființarea cununiei ca Taină a Bisericii nu mai este decât un pas, pas pe care Mihaela îl face cu hotărâre atunci când afirmă că "omul a pus cununia între tainele Bisericii, și nu Dumnezeu, căci cununia este o formă de a legaliza desfrânarea omului":
"Amin, amin zic vouă, fiilor care-Mi purtați cuvântul către neamurile pământului: Eu n-am zis omului să se însoare. Cununia care a fost pusă de om între tainele bisericii, nu este taină, ci este durere pentru Mine, căci omul își dă trupul spre desfrânare prin cununie." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 31 mai/13 iunie 1999)
Nici botezul nu mai este prețuit la valoarea sa, fiind pusă la îndoială puterea lui curățitoare, deoarece este considerat o consecință a legii căsătoriei, prin pruncii care se nasc în păcat, căci căsătoria este pământească, nu cerească:
"O, e grea jalea Mea și așteptarea Mea după om! Omul naște prunci pentru el, și îi duce la preot și îi botează, și apoi stă liniștit și se crede al lui Dumnezeu, el și pruncul lui, dar Duhul Meu nu este în om, căci omul este numai trup, numai carne, și pe dinăuntru, și pe dinafară, numai poftă trupească cu care voiește să aibă omul îndreptățire înaintea Mea și voiește să se măsoare cu Mine și să spună că este al Meu, dar Eu îi spun așa: Eu M-am răstignit, omule, iar tu te căsătorești și stai acoperit cu legea căsătoriei, care este pământească, nu cerească, fiindcă Eu celor ce Mă ispiteau pentru femeile lor, Eu le-am răspuns pământește, și am luat cuvântul omului cel întâi zidit, care s-a despărțit de Dumnezeu și s-a alipit cu femeia sa, și au căzut amândoi din cer, au căzut prin trup, au căzut pe pământ; dar le-am răspuns și altfel ispititorilor, și le-am zis: "Sunteți rătăciți neînțelegând Scripturile, căci în împărăția cerurilor nu este însurat și măritat, și este viață fără de păcat, fără de moarte, viață de îngeri este"." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 26 octombrie/8 noiembrie 1999)
Cei căsătoriți sunt îndemnați acum să-și călugărească viața (dar nu cumva în mănăstirile din BOR, ci acasă la ei) iar preoții care încă mai "trimit pe om la păcat prin căsătorie" :
"Călugăriți-vă viața voi, cei căsătoriți, căci vai și iar vai preoților care trimit pe om la păcat prin căsătorie, și apoi nu-l mai scot de sub păcat și din moarte pentru înviere, pentru ziua a treia, ziua învierii, așa cum au făcut apostolii și sfinții Mei peste toți cei căsătoriți care veneau spre ei să Mă afle pe Mine, Cel Sfânt.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 17/30 ianuarie 2000)
Mihaela nu scapă ocazia să blameze "poporul cel de demult" al Verginicăi, care s-a "dedulcit" la căsătorii. Mai întâi, adepții Verginicăi "cereau de la Domnul" căsătoriile, dar mai apoi, când le-au fost interzise, și le luau singuri și de aceea tot "poporul" Verginicăi "a căzut pe cale":
"O, trezește-te și te scoală spre sfințenie, poporul Meu cel îndoielnic, căci sfințenia ți-am cerut-o Eu, tată, încă de când M-am făcut ție cunoscut prin glasul Meu cel de azi peste pământ! Am fost atât de bun, atât de milos cu tine, tată, și nu-ți frângeam voia. Toți Îmi cereați căsătorie ca să-L părăsiți pe Tatăl pentru pofta voastră, și apoi v-ați luat singuri și n-ați mai cerut, și din fiu în fiu v-ați despărțit de calea cea cu sfințenie pe ea. Aș fi avut acum sfinți mulți în poporul Meu și nu Mi-ar fi căzut poporul de pe cale dacă ar fi iubit el Scriptura aceea care zice că "bine este să nu se atingă omul de femeie"" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 25-12-2009)
Abia acum, sub înaltul și înțeleptul patronaj al Mihaelei, s-a putut alcătui un "popor" care să fie întru totul împlinitor al respingerii căsătoriei. Cei dinaintea lor au fost doar niște musafiri nemulțumiți, care s-au dus spre căsătorie, unindu-se "cu trupul păcatului":
"O, mulți au fost numai musafiri în lucrarea Mea, și apoi s-au dus spre căsătorie. Au fost vremelnici, au fost doar oaspeți și n-au rămas ei familia Mea, dar cuvântul Meu cu ei mărturisește pentru ei în cer că au fost cu Mine pe cale și n-au rămas statornici, și au căutat ei o mântuire prin lege, și au căzut din har sub legăturile legii, și așa au rămas cei atât de așteptați de Mine să semene cu Mine ei. […] O, nu se stă doar oaspete în lucrarea venirii Mele cea după două mii de ani iarăși de la Tatăl la om, poporul Meu! Iată, cei ce merg spre căsătorie se despart de părinți și se unesc cu trupul păcatului. Abia acum am ajuns Eu să-Mi fac popor pus deoparte numai pentru Mine cu viața lui, căci Îmi dă Mie viața cel ce alege viață pentru el.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 25-12-2009)
Duhul zburător al lui nea'Mișu ( zis "păstorul Daniel", care a murit cu un an în urmă) este chemat de liderii pucioși în ședințele lor de spiritism ca să confirme și el că pe vremea lui și a Verginicăi "poporul" pucios era preocupat numai de "căsătorie, nunți și botezuri", născând fii și fiice care au părăsit pucioșismul și au ajuns în lume:
"O, să le spunem, Doamne, lor că în vremea Ta cu trâmbița Ta Verginica nu ne-au dat ei bucurii, decât dor de căsătorie, nunți și botezuri, și nu ne-au dat mâna ca să ieșim deasupra cu lucrarea cuvântului Tău. Au născut și au tot născut fii, și n-avem din fiii lor decât cât numărăm pe degete, iar pe ceilalți i-au dat lumii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 30-05-2010)
"Spiritul lui nea’Mișu" îl invită apoi pe "spiritul lui Adam" să ia cuvântul și să-și arate păcatul său de a-și iubit femeia sa cu toată inima și să spună și el oamenilor că "taina căsătoriei s-a făcut păgânie și închinare la idolul plăcerilor":
"— Apropie, Doamne, slava învierii pentru toți cei care au greșit prin păcatul meu cel din rai! M-am despărțit de Tine pentru femeie și am iubit-o pe ea cu inima mea, și pe Tine Te-am părăsit, și nu mi-a fost de folos că am făcut așa, ci îmi este durere pentru fiecare om care cade prin păcatul meu, căci omul nu-și iubește femeia decât pentru păcat, iar Tu acum două mii de ani ai spus să-și iubească omul femeia așa cu Tu ai iubit biserica, căci taina căsătoriei s-a făcut păgânie și închinare la idolul plăcerilor și Te îndurerează omul și moare mereu prin păcat și cu păcat." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 21-11-2010)
|