View Single Post
Vechi 28.01.2011, 17:02:28
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka Vezi mesajul
Ma tem ca pozitia dvs. fideista in cadrul careia se vede -in mod ciudat ce-i drept-o tangenta cu gandirea filosofului rationalist G.W.Leibnitz,va poate aduce la Agnosticism,un pacat imotriva Virtutii Credintei.
Adică ai teoretizat ceea ce am spus de la Adevărul... păi domnule, dumneata crezi că eu fac teorii și dau lecții? Dumneata nu vezi ce răspuns paralel cu munții ai dat ca să mă bagi la agnosticismul halucinației ca să mă încadrezi la împotriva? Poi aici nu e vorba de ce presupui dumneata ci este exact așa de simplu:

Creația e mică, jos e un lighean cu apă ce se adună în adunările ei și pământ fără margini văzute că n-ai cum să le vezi, iar matematica și raționalitatea este o poveste tristă pentru fraierii ce vor a se deprinde cu specula naivă și entuziasmantă pentru a ajunge mici vrăjitori scoși la tablă de vrăjitoarea ce bătrână pentru bani.

Dar dacă le crezi mersul atunci spune dumneata cum arată o dreaptă într-un univers finit și un punct dacă are totuși o dimensiune finită, și cum e geometria și inerția și relativitatea? Un fiasco pe toate nivelurile...

Deci v-am zis, creația este finită, pământul nu e glob, și suntem căzuți de 7000 de ani în necurăție. Dar mulțumim Domnului pentru mare mila Sa... că ne scoate... încet încet... din trădare și mândrie, nepăsarea cea mai ipocrită.

Nu mai frecați iluziile și teoriile de frică și din lăcomie... că oricum nici ideile nu sunt ale noastre, dar faptele se vor judeca, deoarece cu alea rămâi și o să le tragi după tine... dar fără dragoste este o râvnă în deșert.

Deci dragul meu, eu nu am poziții și cu atât mai puțin una, fie ea și fideistă... ci eu expun aici ceea ce avem noi aicea jos, căci acolo sus, în Cer, este tronul Domnului.

Și te rog exprimă mai clar ceea ce nu-ți convine ca să nu am impresia că te ascunzi după cireș ca să nu văd că ai ochii roșii... de la sudură. Ai sudat prea multe teorii deșarte... arte marțiale și joiale... firește.

Nu știu dacă ai priceput ce am vrut să spun. Sper că m-ai urmărit. Dacă nu, nu-i nici un bai, oricum voi nu credeți nici dacă va fi cineva care va învia din morți... Și a fost unul scuipat de balenă și l-au crezut doar o vreme că apoi au zis că au fost păcăliți și apoi au văzut cum învie morții și iată că tot degeaba. Voi știți mai bine lucrurile... dar ele nu sunt așa cum le pricepeți din cărți, căci doar Domnul dăruiește de sus pe Adevărul căci ''fără Mine nu puteți face nimic''.

Last edited by vsovivi; 28.01.2011 at 17:07:01.
Reply With Quote