Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Foarte bine ai exprimat ceea ce este in sufletul si mintea tuturor, desi unii nu au CURAJUL sa spuna ce au pe suflet crezind ca daca incearca sa lamureasca povestea Biblica ar fi excomunicati sau considerati eretici, sau mai rau HULITORI( ce o insemna acest lucru in contextul de mai sus numai Dumnezeu stie)
Cred ca am ramas foarte marcati de pedeapsa corporala din trecutul nostru barbar si salbatic cind eram batuti pentru orice intrebare pusa clerului....daca cineva avea indrazneala sa INSISTE dupa ce i s-a atras atentia, ceva de genul...bai animalule fara creier cum iti permiti sa pui la indoiala ce spun EU!...i se dadea o bataie pe cinste de catre arendasii si trepadusii din jur!
Aici este problema
FRICA BATAII, care ne-a ramas ca o sechela in mintea noastra!
|
Mai e ceva, ușor ușor pentru cunoaștere, omul leapădă Calea, și dacă ai lepădat calea gata, nu mai ai cum să ajungi la Adevărul... ci ajungi la fundul apelor... alea de sun cer. Deci nu e frica doar de bâtă ci de greșala de a cădea în păcat, în mândrie, în sminteală, adică în necurăție...
Iar Duhul Sfânt care este, El purcede din Tatăl și este simbolizat printr-un porumb alb din care iese lumină sfântă și curată... ce se află deasupra Tatălui și a Fiului... răspândind tuturor Lumina Înțelepciunii... căci este vorba de Înțelepciunea Lui Dumnezeu împreună cu toți îngerii și sfinții Săi. El a grăit și grăiește prin prooroci. El este proorocul, el este mângâietorul, El mărturisește pe Adevărul, căci ia de la El și ne dă nouă... ca să nu ne rătăcim pe Calea spre casă, Casa aia din Cer.