22.06.2007, 20:03:03
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.03.2007
|
|
Citat:
În prealabil postat de krabu
Ecumenismul pare ca este o pisica care este aratata cand si cand.
Hop ecumenism! Si atunci ditre drept credinciosi se reped cate unii si arunca cu noroi in cele sfinte! Ocazie in care poti sa`i vezi de fapt pe dusmani (cei ce arunca cu noroi in Biserica).
Ecumenismul este pentru teologi. Teologi de toate riturile. Ei discuta. Adevarul este insa in ortodoxie. Si nu ii este frica nici unui teolog sa explice despre Adevar. Catolicii asculta si zic: da este un Duh din BO pe care noi nu`l mai avem de 300 de ani. Protestantii stau si zic: da Sola Scriptura, Fide nu sunt ok ca nu spune nimic si de fapte.
Ecumenismul nu este pentru mireni. Pentru ca nu este. Te faci teolog si atunci poti sa fii ecumenist sau antiecumenist.
Eu sunt mirean si nu am studii teologice. Fac caz pe tema ecumenismului pentru ca atrag atentia ca uitam ca avem datoria sa ascultam de Biserica. Nu trebuie sa contestam ceea ce nu cunoastem. Trebuie sa avem incredere in monahii, preotii, arhierei, mitropolitii si patriarhii nostrii (si cei vii si cei morti). Nu ne va lasa Iisus Hristos.
Tot se incearca o revolutie antiecumenism pentru ca are loc o adunare ecumenica la Sibiu. Si se incearca o diversiune. Probabil la momentul acela buba se va sparge.
Eu incerc sa conving oamenii sa stea pe langa biserica lor si sa`i lase in pace pe ecumensiti si antiecumenisti si sa`si vada de mantuire.
Cand o vrea Dumnezeu vom fi toti una.
|
Bine spus!
|