295. „Top 10” (III)
295. „Top 10” (III)
7. Pucioșii cred că Sf. Apostol Luca este fotograful cerului, care fotografiază cu aparate foto sustrase fraudulos de la oameni:
“Și uite: Luca, apostolul Meu, stă și fotografiază tot mersul Meu și tot ce Eu lucrez. Și ce vei face?” (4 august 1973)
“Israele tată, copilașul Meu, s-a fotografiat timpul când ai vorbit și când ai petrecut cu Dumnezeu. S-a fotografiat masa și mâncarea. S-au fotografiat. Uite fotograful, mai e un pic. Iată fotografiile, le vei vedea de la tot începutul până va fi sfârșitul. Crezi? Totul, și viul, și mutul s-a fotografiat. Și vrednicul și puturosul și somnorosul…” (8 noiembrie 1973)
“…Această lucrare este fotografiată de sfântul apostol Luca” (6 decembrie 1974)
“…Să știți că am fotograf pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, care merge și fotografiază și la judecată vă am în toate pozițiile…” (22 decembrie 1975)
“[…] și atunci, Domnul i-a explicat sfintei Virginia că în această – că în acea noapte, sfântul apostol Luca, care este și fotograful cerului, adică este cel care se ocupă cu documentația de pe pământ… el face un fel de arhivă a evenimentelor importante – cele mai importante ale… – din pământ – de pe pământ. Deci sfântul apostol Luca a venit și a făcut această fotografie cu ajutorul unui aparat concret, material, din orașul Pucioasa. A pătruns, sigur că da, prin zidurile – prin ușă, într-un laborator foto din oraș, a luat aparatul, a făcut fotografia, s-a întors, a developat-o, și după aceea a venit din nou cu două exemplare; un exemplar l-a lăsat pe masă, și un exemplar i s-a spus sfintei Virginia că este luat în cer, ca mărturie; ca atunci, la Judecată, când se vor depune mărturii despre tot ceea ce s-a întâmplat pe pământ, să fie mărturia în cer.” (citat din alocuțiunea Victoriei Zidaru , rostită la interviul luat de Cristian Tabără în emisiunea TV “Te vezi la Știrile ProTv: Taina Noului Ierusalim”)
Comentariu: Duhul care se dă drept “Sfântul Luca”, “doctorul cel iubit” , “doctor fără de arginți” își atribuie o calitate nouă: “fotograf al cerului”, dar se dovedește a fi mai degrabă “fotograf fără de aparat”. Dorind să-i facă o fotografie-document Verginicăi, el este nevoit să zboare prin văzduh vreo 5-6 Km din comuna Maluri până în urbea Pucioasei, unde trebuie să dea “o spargere” în plină noapte, ca să se poată folosi fraudulos de un aparat de fotografiat al oamenilor păcătoși de pe pământ. Din mărturisirea creștinei Dănciucă Elena din Mănești reiese că aparatul foto a avut și blitz, fiindcă poza s-a făcut noaptea. “Șfântul Luca” se mai folosește fraudulos în laboratorul foto și de o cameră obscură, și de revelator, și de fixator, și de hârtie fotografică, și de exponometru, și de curent electric pentru expunere. Toate aceste materiale el nu se grăbește să le plătească, el fiind “fotograf fără de arginți și fără de aparat foto”, și de aceea este nevoit să umble de colo-colo și să dea spargeri în fiecare noapte prin laboratoarele foto, să consume materialele oamenilor și să-și însușească hârtia fotografică, fără a o plăti! Mai bine și mai ușor și mai cinstit era dacă îi făcea Verginicăi o pictură, că tot fusese el cândva și pictor talentat; sau îi făcea direct o icoană, că tot a fost Verginica făcută “sfântă” de către pucioși ceva mai târziu, după moartea ei. Oricum ar fi, fotografia Verginicăi pe care pucioșii pretind că i-a făcut-o “Șfântul Luca” mai degrabă aduce cu un colaj, cu un desen fotografiat, decât cu o poză autentică, făcută noaptea la blitz.
8. Pucioșii cred că și Maica Domnului s-a făcut fotograf amator:
“Măicuța Domnului a fotografiat crucea și era un ori (X) ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 21 aprilie 1974)
Comentariu: Competiția în arta fotografică se pare că a cuprins toate persoanele importante ale cerului! Oare cine se ocupă cu consumabilele? Despre “Șfântul Luca de la Pucioasa” am văzut mărturia înregistrată din partea Victoriei Zidaru, cum că el umbla ca un fur noaptea, prin atelierele fotografice din Pucioasa, unde dădea spargeri mărunte: intra prin ziduri, șterpelea hârtie fotografică, își developa clișeele folosindu-se fraudulos de chimicalele prăvăliei, își lua pozele în pingă și apoi o ștergea englezește, fără să plătească nimic. Oare “Maica Domnului” de la Pucioasa, atinsă și ea de amorul artei fotografice, tot așa o fi procedând?
9. Pucioșii cred că România se va evapora, pentru că e țară sfântă:
“... Această țară românească se evaporă. De ce? Pentru că această țară e o țară sfântă, e un popor creștin, dar la numărătoare a fost una, și acum e alta.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11/24 decembrie 1978)
Comentariu: Evaporarea este un proces de durată, spre deosebire de fierbere care este un proces mult mai rapid. Aceste două procese transformă un lichid în aburi. Și Biblia amintește despre acest fenomen de evaporare a apei din pământ:
“Ci numai abur ieșea din pământ și umezea toată fața pământului.” (Fac. 2,6)
Problema este că fenomenul nu era vizibil decât în închipuirea Verginicăi. Doi ani mai târziu, Verginica trecea la cele veșnice, fără a mai avea ocazia să observe că “proorocia” ei stagna cu totul, România refuzând cu încăpățânare să se evapore. Astăzi, la peste 40 de ani de la această “proorocie” eșuată, putem să o trecem fără emoții la categoria “aberații aburitoare”.
10. Pucioșii cred că Verginica era “telefonul duhovnicesc” prin care ei puteau vorbi cu morții ca la videofon:
“ Mamă, mă cunoști tu pe mine? Mamă, eu sunt Mihail, care vorbesc prin telefonul duhovnicesc. […]
…Mamă a sosit timpul să ne despărțim…
…Nenea Mișu, apropie-te de telefon. Ai grijă de mama mea, întărește-o și pe mama mea. Eu sunt un fiu ucis de tâlhari. Cu greu m-am despărțit de trup. ” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 24 mai / 6 iunie 1974)
“…Rafaile, du-te și adu pe fiul răposat, Mihail, la mama lui ca să vorbească.
Fiule Mihaile, o vezi pe mama ta? Privește-o bine, că ea nu te vede pe tine; lucrul acesta nu se poate. Daniele, să auzi și tu vocea acestui tânăr și să deosebești duh, de Duh. Prin Duhul Meu vorbește Mihail și grăiește mamei sale. Amin” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 22 iulie/ 4 august 1974)
Comentariu: Gura Virginiei se dovedește a fi multifuncțională: când trâmbiță, când telefon.
“Telefonul” era de fapt un fel de megafon, deoarece “convorbirea” este auzită de toți cei prezenți la “lucrare”; sau un fel de videofon unidirecțional, prin care doar morții îi văd pe cei vii, căci pentru sensul invers încă nu erau posibilități tehnice; pe vremea aceea, telefonia mobilă nu apăruse încă.
Extrem de discordant e faptul că “păstorul Daniel” (Dănciucă Gheorghe, zis nea’Mișu) e invitat să creadă că spiritul mortului Mihail vorbește “prin Duhul Sfânt” și așa îi grăiește el mamei sale; în același timp, lui Mihail i s-a spus cu totul altceva, că vorbește fie prin “telefon”, iar “telefonul” este Verginica ( “...Mă uit la telefonul prin care vorbesc cu tine, mamă...”), fie că vorbește prin “vas”, iar “vasul” e tot Verginica (“Mamă, mult iubește Dumnezeu pe vasul Său prin care eu îți vorbesc …“). Acest lucru ar fi posibil numai în cazul că “telefonul/vasul Verginica” ar fi Însuși Duhul Sfânt, ceea ce ar fi imposibil, dat fiind că Verginica a trăit în trup și a murit în trup.
Ceilalți creștini sunt invitați să iubească, să păstreze și să apere “telefonul duhovnicesc”, care joacă rolul de intermediar (medium) între morți și vii:
“Mamă, mult iubește Dumnezeu pe vasul Său prin care eu îți vorbesc ca la telefon, dar plânge Dumnezeu de el, că e supărat de cei ce-l lovesc și nu-l prețuiesc. Păstrați acest telefon, că mare valoare are între cer și pământ, între morți și vii. Păstrați-l și apărați-l.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 22 iulie/ 4 august 1974)
Întrucât necromanția (vorbirea cu morții) este o formă de vrăjitorie, ea cade sub incidența unor interdicții și pedepse canonice (24 Ancira, 36 Laodiceea, 7,65,72,83 Vasile cel Mare, etc.)
Last edited by mariamargareta; 28.01.2011 at 22:29:11.
|