View Single Post
Vechi 29.01.2011, 03:21:53
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daca Dumnezeu este indivizibil, cum poate fi trei?
Nu prea are nici o logica...l-am intrebat si pe Fr Ruszka si nu am priceput nimic
Eu cred ca am priceput cat de cat. Este vorba de o structura in cascada. Dar este greu de explicat. Ma abtin deocamdata.

Sigur Duhul Sfant este considerat o persoana in crestinism? Deoarece daca Duhul Sfant este o persoana, automat si duhul omului ar trebui sa fie o persoana. Dar problema este ca duhul in sine este lipsit de suflet (de constienta de sine) - deci nu poate fi o persoana. Deoarece constienta de sine se gaseste in sufletul omului (FIUL - scanteia din sufletul lui Dumnezeu) si in sufletul lui Dumnezeu (intregul suflet, Dumnezeu TATAL).

Deci persoanele ar fi doua dupa parerea mea. Cum ar putea fi duhul care nu are constienta de sine o persoana? Asta ar insemna ca si duhurile mortilor sa fie persoane, ceea ce ar insemna ca spiritismul are dreptate crezand ca vorbeste cu decedatii. Dar spiritismul greseste, ei nu vorbesc cu decedatii, ci cu structura lor informationala (cu mentalul lor care s-a format in timpul vietii - cu duhul lor).