Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Mai, eu cunosc unele detalii de la unii sfinti pe care tu ii ignori, si din ambientul lor. Deci nu e ca fac ca Melissa, presupuneri doar din capul meu, acolo unde evidenta ma depaseste. Cand evidenta ma depaseste, ma incred in cuvantul sfintilor pana reusesc sa avansez si eu. Si tot asa, ma las dus de manutza de sfinti :)) prin afirmatiile si sfaturile lor.
|
Sa vedem: Am spus ca Esenta lucrurilor materiale se compune din Materie si Forma.In cazul omului, Materia este Trupul(rezultat al evolutiei),iar Forma este Sufletul de tip intelectiv,adica Spiritul sau in alte cuvinte, duhul.Acesta este cel care POSEDA facultatile Inteligentei si ale Vointei,care este capabil de autoconstiinta si care este liber. O.K.Trupul si sufletul uniindu-se ca MateriE si Forma,formeaza o UNICA fiinta:Omul.De aceea sufletul unui raposat nu este OM,fiindca nu are Materie,ci doar Forma,deci este un Spirit si atata tot.Spiritul,fiind Forma substantiala,in fiecare om,este UNUL,unic si incompus.Fiind incompus,nu poate sa se descompuna,deci nu poate sa moara. Iar dupa moarte sufletul uman apartine strict ordinului Incorporal,deci nu poate sa aiba contact direct cu ordinul nostru Corporal,datorita diferentei de ORDINE(nu are nici SIMTURI care sa o faca sa cunoasca corporalul). Deci dupa moarte in ordinul corporal ramane doar corpul, nu duhul(=spiritul).Unicul contact posibil dupa cum am demonstrat deja este cel cu sfintii.