Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Daca n-am rationa, ziua ne-ar arde soarele si noaptea ne-ar strapunge frigul, deoarece fara ratiune nu exista alegere de a face una sau alta, ci am trai in voia providentei si am suporta exact ceea ce ne da. Fara ratiune n-ai putea iubi, ai putea doar simti senzatii.
Tu crezi ca iubirea nu poate fi inteleasa rational? Si realizarile stiintei moderne ar fi parut imposibil de inteles rational cu timp in urma. Priveste in jurul tau: realizarea ultima a omenirii este tocmai ridicarea individului din groapa ignorantei. Iar tu spui ca ratiunea ne omoara....
|
Se pare ca datorita mintii tale nu reusesti deloc sa faci diferenta intre ceea ce inseamna a folosi mintea si a nu deveni folosit de minte.Incearca sa iti dezvolti intuitia.
Cand iubesti si cumperi o floare , inseamna ca creierul tau s-a subordonat inimii ,cand iubesti inima isi spune cuvantul.
Atunci cand iubesti logica devine seaca si rece. Poezia iubirii este vie.Logica nu stie sa danseze; daca ai vedea logica dansand , ti-ai da seama ca arata foarte caraghios.Poezia stie sa danseze;poezia e dansul inimii.Logica nu poate sa iubeasca; ea poate sa iti vorbeasca de iubire, dar nu poate sa iubeasca; iubirea pare sa fie ilogica; viata pare sa fie ilogica; numai poezia poate face saltul in paradoxul iubirii. Logica e buna in ceea ce priveste matematica, dar nu inseamna omenirea.Daca omenirea devine prea logica atunci omenirea dispare, exista doar cifre, nu fiinte omenesti - cifre inlocuibile.
Poezia si simtirea iti dau adancime, caldura, devii mai moale, mai uman.