View Single Post
Vechi 30.01.2011, 05:24:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de raisa2006 Vezi mesajul
Ingrediente
un piept de pui
o ceapa
1 morcov
1 ardei rosu
smantana acra 150g
3 galbenusuri
patrunjel,sare
usturoi

Se pune pieptul de pui la fiert ,se strange spuma inainte de a da in clocot, apoi se adauga legumele taiate cubulete ( mai putin ceapa pe care eu o adaug intreaga si la final o scot)si sare.
Cand pieptul e fiert bine , se scoate si se taie cubulete. Se pune din nou sa fiarba putin, timp in care se iau cele 3 galbenusuri si se amesteca cu smantana si o linguri de faina.Amestecul omogen de smantana se adauga doar cand luam oala de pe foc pt a nu se taia . Tot la final se adauga si patrunjelul.
Dintr o capatana de usturoi se face mujdei care se adauga in farfurie cand se serveste ciorba.
Tot atunci se mai adauga smantana , si otet sau lamaie (pt cine mai doreste)
Se serveste cu ardei iute. Usturoiul ii da un gust aparte
Felicitari,Raisa- ciorba asta trebuie sa fie tare buna,imi aminteste de vacantele mele din Vatra Dornei :)
Seamana cu cea de burta,insa puiul este mult mai"dietetic",fara atata grasime!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote