View Single Post
Vechi 30.01.2011, 05:45:48
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit Pt dezlegarile la peste :)

Am o gramada de retete de post,pe care m-am gandit sa le public in post,de aceea am sa postez mai intai unele"de dulce".Multe salate sunt inventie personala,asa ca fiti pe faza :)

Salata de peste afumat

-4 cartofi medii fierti
-1 ceapa rosie(sau cateva fire ceapa verde)
-1 macrou afumat
-1 castravete murat
-1 ardei iute murat
-15-20 masline(depinde de preferinta,verzi sau negre)
-2-3 foi salata verde

Cartofii fierti se taie cubulete;ceapa,castravetele,ardeiul se taie feliute subtiri,pestele curatat de piele si oase,se rupe in fasii mici,la fel si salata.Adaugati maslinele,apoi condimentati cu sare,piper,lamaie si ulei de masline.
Eu cateodata inlocuiesc macroul si cu hamsii afumate in ulei(in acest caz,folosesc uleiul din conserva).

Aperitiv cu peste afumat

-1 macrou
-2 cartofi medii ,fierti
-1/2 ceapa rosie(sau 3 fire ceapa verde)
-2 linguri maioneza
-1/2 lingura mustar

Cartofii fierti se sfarama intr-un castron,se adauga ceapa taiata marunt,pestele rupt in bucatele mici,maioneza,mustarul;se potriveste de gust si se freaca,dandu-i forma unei paste omogene.
Aceasta pasta de peste se aseaza pe paine proaspata sau prajita,care se decoreaza cu o maslina sau o felie de castravete murat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote