View Single Post
Vechi 30.01.2011, 09:36:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Noi nu avem dreptul sa judecam faptele, Doamne fereste, asta tot Bunul Dumnezeu o face caci cu masura cu care judecam cu aceeasi vom fi judecati. Noi doar vedem faptele si vedem roadele si dupa roade cunoastem si omul. Dar de judecat, niciodata. Nu asa ne invata Hristos?
Hristos ne învață să nu-i judecăm pe oameni. Faptele [rele] le putem judeca și se impune să le condamnăm hotărât! Cum putem "cunoaște omul după roade" dacă nu suntem în stare să judecăm roadele (faptele)? Atâta timp cât apreciem ca roade bune incendiarea Bibliilor, înseamnă că n-am înțeles nimic din comandamentele lui Hristos. Faptele rele trebuie judecate, condamnate și să ne ferim continuu de a le mai face.

Citat:
Iar violenta, crima si faptele de rusine sa le lasam pe seama lui aghiuta ca noi trebuie sa fim blajini, iubitori si sa facem fapte bune. Dar eu zic sa nu mai judecati pe sfinti ca mare rau va atrageti asupra dvs si e pacat de dvs.
Încă o dată: nu pe [unii dintre] sfinți i-am judecat, ci [anumite] faptele lor rele (violența, crima și faptele de rușine). Indiferent care a fost motivația din spatele acestor fapte, ele sunt fapte rele condamnate de Legea lui Dumnezeu și de învățătura lui Hristos. Nu suntem chemați să judecăm motivația, aceasta doar Dumnezeu o știe, dar trebuie să condamnăm cu hotărâre faptele rele (nu făptuitorii). Întâlnite la sfinți ori la păcătoși.

Citat:
Dar pararea mea este ca dvs ca sectari
Spre exemplificare: a ne socoti pe noi sectari (și a o repeta de fiecare dată când vă adresați unui neoprotestant, deși cunoașteți conotația negativă jignitoare chiar pe care o presupune), este o faptă rea și o condamnăm. Nu vă condamnăm pe dvs., ci această mentalitate, această prejudecată.

Last edited by tricesimusquintus; 30.01.2011 at 09:42:16.