View Single Post
Vechi 30.01.2011, 14:08:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Constantin cel Mare.
Chiar vroiam sa vad si eu un exemplu. De exemplu Sfantul Constantin cel Mare s-a botezat abia cu putin timp inainte de a muri. Daca vei citi alti sfinti mai mari au fost chiar soldati. Sau mai exista sfinti care au fost pagani si abia inainte sa moara au trecut la crestinism, fiind omorati apoi. Si au sfinte moaste.

Am citit despre un sfant care era musulman si cred ca intamplarea s-a petrecut cand a fost evenimentul cu Lumina de la Ierusalim care nu a aparut la armeni. Un muezin musulman pe nume Tunom a vazut din minaretul moscheii de peste drum minunea cu despicarea coloanei si a strigat: "Mare este credinta crestinilor! Unu este adevăratul Dumnezeu, Dumnezeul crestinilor! Cred în Hristos cel înviat din morti. Mă închin lui ca Dumnezeu al meu". Musulmanii de langa el i-au taiat capul. Desi atat a spus doar, trupul s-a transformat in sfinte moste, care se pastreaza in manastirea Fecioarei Maria din Ierusalim.

In schimb, daca citim exemple din Pateric, au fost calugari imbunatatiti duhovniceste care au fost inselati de vrajmasul chiar inainte sa moara si astfel nu s-au mai mantuit. Desi erau aproape ca sfintii.
Conteaza atunci cand mori cum mori. Vezi si cazul talharului de pe cruce.