View Single Post
Vechi 30.01.2011, 14:47:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Chiar vroiam sa vad si eu un exemplu. De exemplu Sfantul Constantin cel Mare s-a botezat abia cu putin timp inainte de a muri. Daca vei citi alti sfinti mai mari au fost chiar soldati. Sau mai exista sfinti care au fost pagani si abia inainte sa moara au trecut la crestinism, fiind omorati apoi. Si au sfinte moaste.

Am citit despre un sfant care era musulman si cred ca intamplarea s-a petrecut cand a fost evenimentul cu Lumina de la Ierusalim care nu a aparut la armeni. Un muezin musulman pe nume Tunom a vazut din minaretul moscheii de peste drum minunea cu despicarea coloanei si a strigat: "Mare este credinta crestinilor! Unu este adevăratul Dumnezeu, Dumnezeul crestinilor! Cred în Hristos cel înviat din morti. Mă închin lui ca Dumnezeu al meu". Musulmanii de langa el i-au taiat capul. Desi atat a spus doar, trupul s-a transformat in sfinte moste, care se pastreaza in manastirea Fecioarei Maria din Ierusalim.
Nu cunosc exact cerințele pentru a putea fi numit sfânt în Biserica Ortodoxă. Știu însă că înaintea lui Dumnezeu trebuie să ai o viață curată, să păzești poruncile lui Dumnezeu și să ai credința lui Iisus:

"Aici este răbdarea sfinților, care păzesc poruncile lui Dumnezeu și credința lui Iisus." (Apoc.14,12)

Mă îndoiesc că e suficient să fi botezat pe patul de moarte de un episcop eretic, ori să duci o viață de creștin de câteva secunde doar. Ar fi nedrept față de milioanele de adevărați sfinți care o viață întreagă I-au slujit lui Dumnezeu, unii chiar murind pentru Hristos. Tâlharul de pe cruce, ori muezinul mărturisitor au murit ca și creștini, însă nu sunt obligat să-i socotesc ca niște sfinți demni de pus în calendar.