Citat:
În prealabil postat de eda 247
Iata ce spune parintele Cleopa (in scrierile lui):
. "Invierea dreptilor se va face pentru a invia cu trupuri duhovnicesti si nestricacioase, asemenea trupului lui Hristos ( Romani 6, 5; I Ioan 3, 2; Filipeni 3, 21 ) . Nu VOR FI DOUA RANDURI DE INVIERI, a celor drepti mai intai, pentru a imparati cu Hristos o mie de ani si apoi a celor pacatosi, CUM INVATA ERETICII HILIASTI ( milenaristi ) . Ci toti vor invia odata " la trambita arhanghelului " . Trupurile oamenilor trebuie sa invie, sau spre osanda, sau spre slava vesnica. ( Daniel 12, 2-3 ) ."
(Convorbiri cu parintele Cleopa - Despre ingeri, moarte, viata viitoare si judecata de apoi)
………………………………………………………………………………………………
Am dat citate din Biblia Cornilescu;
in Biblia sinodala, "o mie de ani" este tradus cu "miile de ani".
Indiferent de traducere, ideea ca vor fi doua invieri exista.
INTREBARE:
CINE MINTE ?
Parintele CLEOPA sau apostolul IOAN ? (de fapt, ISUS CHRISTOS, pentru ca Apocalipsa este DESCOPERIREA lui Isus Christos )
…………………………………………………………………………………………………………………..
Acesta este DOAR un exemplu ; sunt O GRAMADA, de idei din "sfintii parinti" care ori NU SE REGASESC in Biblie (fie Cornilescu, fie sinodala), ori CONTRAZIC ideile din Biblie !!!
.................................................. .................................................. ...........................
Regret, dar parintele Cleopa (si nu numai acesta!) are multe idei de-a dreptul NASTRUSNICE, (a se vedea si migratia sufletului prin vamile vazduhului (!!!!!), pe care se bazeaza ortodoxia DE ASTAZI.
Si atunci ?
Unde se gaseste – de fapt si de drept – EREZIA ?
.................................................. .................................................. ...................
|
``
4. Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani.
Dan. 7, 9, 22; 8, 17. Mat. 19, 28. Luc. 22, 30. 1 Cor. 6, 2. 2 Tim. 2, 12. Apoc. 6, 11.
Prima trimitere: Mat. Cap. 19
``28. Iar Iisus le-a zis : Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-ați urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va ședea pe tronul slavei Sale, veți ședea și voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel.``
A doua trimitere:Luc 22, 30
``30. Ca să mâncați și să beți la masa Mea, în împărăția Mea și să ședeți pe tronuri, judecând cele douăsprezece seminții ale lui Israel.``
A treia trimitere: 1 Cor 6,2
``2. Au nu știți că sfinții vor judeca lumea ? Și dacă lumea este judecată de voi, oare sunteți voi nevrednici să judecați lucruri atât de mici ?``
Asadar prima inviere este de fapt vorba despre sfintii nostrii dragi, care vor judeca lumea dupa cum e spus si in Corinteni. Au ne putem noi pacatosii pune in rand cu sfintii?
Mare greseala o fac ereticii dand la o parte Sfintii nostrii ortodocsi care se vede ca vor sade cu apostolii alaturi de Hristos la judecata.
iata o inselare a sectarilor in talcuirea Scripturii.
Parintele Cleopa nu minte ci spune adevarul. Ca invierea e una, a noastra a pacatosilor care e aparte de cea a sfintilor.
``6 Fericit și sfânt cel ce are parte de învierea cea dintâi! Peste aceștia moartea cea de-a doua nu are putere, ci ei vor fi preoți ai lui Dumnezeu și-ai lui Hristos și vor împărăți cu El de-a lungul miilor de ani.``
caci cine e fericit si sfant are parte de invierea dintai. Iata ca trebuie sa facem deosebire intre toti oamenii pacatosi si sfintii. Invierea noastra e una la care noi toti deodata inviem si cei din mare si cei din iad si toti. Ratacirea sectara cu ``cei alesi`` e mare, ca invierea dintai sunt doar sfintii care cu mare nevointa au trait si care si-au castigat dreptul celei dintai invieri prin smerenie si iubire.
Au cei care hulesc si nu cinstesc pe Maica Domnului si Sfintii ortodocsi si Crucea mai au pretentia sa fie si alesi? cand ei sunt fundul iadului? Iata erezia.