Inteleg destul de detaliat in mare parte la ce te referi si sunt de acord, iar in ceea ce nu inteleg destul de detaliat ma abtin sa comentez. Imi dau seama ca intelegi cate ceva.
Sunt de acord cu faptul (si dealtfel nu vad alta solutie) ca situatia actuala a lumii e foarte probabil si necesar sa evolueze intr-o noua forma de religie-stiintifica care sa uneasca stiinta cu religia (dar nu ceva pseudostiintific, tamp, de genul fluturasi multicolori prin campiile cu flori :)) ).
Intr-adevar multi oameni se gasesc blocati datorita faptului ca nu-si dau silinta sa inteleaga corect detaliile. Nici tu dealtfel, sa nu crezi ca ai ajuns la capat :P (sau eu :) ). De aceea, atitudinea noastra trebuie sa fie deschisa, chiar cu cei ce inteleg mai putine lucruri. Cel ce intelege mai multe nu trebuie sa intoarca spatele celor ce nu inteleg, si nici sa le scoata ochii sau sa incerce sa-i forteze sa inteleaga, in special lucruri care ii depasesc cu mult. Ci fiecare trebuie "tratat" pe masura nivelului lui de intelegere. Si in acelasi timp cel ce intelege mai mult, nu trebuie nici o clipa sa creada ca a inteles destul, si nici sa creada ca cei ce inteleg mai putin nu inteleg lucruri caruia lui ii scapa din vedere, sau diferite perspective pe care daca si-ar da silinta sa le inteleaga l-ar ajuta pe el insusi sa inteleaga mai mult. Ideea e ca suntem legati ca fratii pe pamantul asta de vrem ori ba :) iar daca lovim sau neglijam chiar doar pe unii din toti ceilalti, ne facem rau propriei familii, rau care se revarsa si asupra noastra indirect.
Exista un set de reguli de conduita, care de fapt sunt acelasi cu Principiile Universale aplicate la fiinta umana, care trebuiesc respectate pentru a obtine rezultate in tot ceea ce intentioneaza un om sa faca. Perfectionarea omului inseamna tocmai alinierea fiintei sale in conformitate cu Principiile Universale. Deci inainte de orice bine (din perspectiva ta) pe care vrei sa-l faci in lume, trebuie neaparat sa cercetezi in tine insuti cat de aliniate sunt ideile si actiunile tale la Principiile Universale. De exemplu,
atitudinea si actiunea de desconsiderare a celorlalti (indiferent de motiv), sau incercarea de implementare fortata a unor idei, fie ele si minunate, nu este in acord cu Principiile Universale (Legile lui Dumnezeu).
Citat:
În prealabil postat de Tangun
Problema este ca, daca citeai topicul de la inceput, vedeai faptul ca eu nu negam ratiunea si ca am specificat de altfel ca mintea este un mecanism minunat si ca trebuie folosita corect dar sa nu te lasi folosit de ea
|
Dar n-ai pus problema corect in schimbul nostru de replici, deci n-ai folosit suficient de bine "mecanismul asta minunat" :)) Ai facut niste afirmatii aiurea, datorate faptului ori ca nu ai anumite lucruri destul de clare in minte, ori nu ai folosit cuvintele potrivite.
Pentru diferiti oameni sau grupuri de oameni, aceleasi cuvinte au semnificatii (concepte mentale) si profunditate de intelegere diferite de la un grup la altul sau de la om la om, sau chiar complet diverse.