View Single Post
Vechi 30.01.2011, 23:49:15
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Probabil din acest motiv se mai numește Sfântul Părinte și Servus Servorum Dei. Isus a spus că cel mai mare este cel care slujește, iar atunci când i-a spus lui Petru "Paște oițele mele", ăsta a fost sensul - că trebuie să slujească - lui Dumnezeu și Bisericii Sale. O scurtă incursiune doar în viața celor mai recenți papi nu vă va lăsa nici o urmă de îndoială, dacă sunteți de bună credință - acești oameni au slujit toată viața, îndeplinind astfel mandatul încredințat.
Inteleg, dar asta nu il face cel mai mare intre ei, au fost egali. Luam exemplul Sfantului Apostol Ioan, care a stat cu Iisus Hristos pana in ultima clipa, caruia i-a fost incredintata Maica Domnului, nu ca un gest de renegare (cum cred unii de pe site) ci dezvaluirea faptului ca ea este Mama noastra, a tuturor, Mijlocitoarea noastra. Ceea ce am vrut sa evidentiez, este ca marea majoritatea a cuvintelor Mantuitorului ascund multe invataminte, nu trebuie inteles cuvantul mot-a-mot.
In mare parte sunt familiarizata cu activitatile fostului papa, mi se parea bland, dar nu vreau sa comentez, pentru ca nu ne-am putea pune de acord.