Citat:
Īn prealabil postat de Pippo_
De fapt esti foarte simpatic. Si lui Dumnezeu cu siguranta ii esti simpatic daca iti ofera atatea posibilitati de elevare pe tava. Problema este ca singura posibilitate pentru a servi din bunatatile pe care Dumnezeu ti le ofera, este sa-ti dai si tu putina silinta sa fii mai rational. Priveste natura cat de perfecta a facut-o Dumnezeu. Numai o minte cu mult mai rationala decat aceea a lui Einstein ar fi putut face asta. Asa e Dumnezeu si te vrea ca el. Dar tu "NU si NU"...
Sa stii ca te-a indus in eroare calugarul sau ce era care ti-a spus ca nu e bine sa-ti pui intrebari ca innebunesti (sau ceva de genul asta). Intr-adevar nu e bine sa te framanti cu intrebari care te depasesc cu mult prea mult pentru ca intr-adevar innebunesti. Dar totodata este o nebunie sa nu-ti pui intrebari ale caror raspunsuri sunt pe masura intelegerii tale. Nu trebuie si nu poti sa intelegi totul dintr-o data. Dar daca nu-ti dai silinta pas cu pas, nu astepta la Dumnezeu sa-ti explice altfel decat prin experiente de viata mai mult sau mai putin placute. Si atunci sa nu dai vina pe Dumnezeu, ca tu ai ales o cale sau alta.
Reflecteaza. Tot ceea ce trebuie sa afli de la viata asta sunt greselile pe care le faci, si sa le indrepti. Asta e tot ce asteapta Dumnezeu de la tine. Si asta nu o poti face daca nu treci dincolo de intelegerea dogmatica si nu gandesti liber, pentru ca nu ai cum altfel sa-ti intelegi propriile greseli.
|
pippo noi crestini ne indreptam greselile prin taina sfintei spovedanii,Doamne ce simplu e.
povestea cu calugarul era:sa nu incerc sa patrund taina sfintei treimi,pt.mine este tabu din acel moment prin gura lui mi-a vorbit Dumnezeu.el adica,calugarul stia acest lucru instintat de Dumnezeu fiindca nu am deschis nici-odata acea discutie ci mi-a spus asa pur si simplu de am ramas mut si cu gura ca la dentist.