View Single Post
Vechi 31.01.2011, 12:26:36
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristian67 Vezi mesajul
Nu e corect,de ce?Iti spun eu de ce,pentru ca constiinta ta te mustra acum,de aceea spui ca nu e corect,desi ea stie ca e corect.Referitor la teste,crede-ma frate pe cuvant lasa-te pagubas,o faci pur omeneste si gresesti,testeaza mai bine sa-ti invingi parerile,patimile,gandurile,sa te birui pe tine,testeaza-ti dragostea fata de fratele tau,priveste mai mult la inima ta,lasa cunoasterea artificiala si stricacioasa,argumentele,intrebarile.Chestia cu pisania nu prea ai inteles-o(e vorba sa nu-ti lipesti inima de cele din aceasta lume,care pier,ca atunci cand ,,pleci''din aceasta lume sa traiesti vesnic).
Nu ma mustra nimic. Pur si simplu nu am vrut sa deviez pe niste discutii mai putin importante, in special ca am putin timp.

Si ce propui? Cum vezi tu infrangerea patimilor fara ajutorul ratiunii, cat timp fara ratiune nici macar nu intelegi care sunt patimile care biruie?

Cunoastere stricacioasa este ceea ce face stiinta moderna atunci cand neaga posibila existenta a lui Dumnezeu, investigand o multime de detalii inutile. Dar cum ai vrea sa devii iluminat sau sfant fara stiinta? Ai vazut tu vreun sfant care sa se balbaie in ganduri? Nu. Si stii de ce? Pentru sfintii sunt suprarationali, nu doar rationali. Deci aleluia posibilitate de sfintenie in momentul in care ai renuntat la ratiune.