View Single Post
Vechi 31.01.2011, 13:03:55
cristian67
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Nu ma mustra nimic. Pur si simplu nu am vrut sa deviez pe niste discutii mai putin importante, in special ca am putin timp.

Si ce propui? Cum vezi tu infrangerea patimilor fara ajutorul ratiunii, cat timp fara ratiune nici macar nu intelegi care sunt patimile care biruie?

Cunoastere stricacioasa este ceea ce face stiinta moderna atunci cand neaga posibila existenta a lui Dumnezeu, investigand o multime de detalii inutile. Dar cum ai vrea sa devii iluminat sau sfant fara stiinta? Ai vazut tu vreun sfant care sa se balbaie in ganduri? Nu. Si stii de ce? Pentru sfintii sunt suprarationali, nu doar rationali. Deci aleluia posibilitate de sfintenie in momentul in care ai renuntat la ratiune.
Nu te supara pe mine,ce-mi spui acolo?Sa devii iluminat sau sfant prin stiinta?De har ai auzit?Fiindca tot spuneai ca te grabesti,eu zic sa nu spunem pe graba lucruri atat de delicate.Risca sa devina un dialog fara sfarsit,un dialog incolacit de serpii veninosi ai potrivnicului si nu-mi doresc asa ceva,pentru ca cea mai fericita cale de a fi fericit,este de a cauta sa-l faci fericit pe aproapele tau,iar acest lucru nu se face in graba.Sa ai o zi linistita!
Reply With Quote