View Single Post
Vechi 23.06.2007, 20:52:35
eremieb eremieb is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Implicit

deviem de la subiect. Eu cred ca nu tot ce e scris in Biblie e corect. Te rog mai explica-mi odata unde e greseala

1.suflet care se intrupeaza in vechiul testament, evident cu voia lui Dumnezeu
2.acel suflet se intrupeaza in nea Ion
3.Ion e un om bun, se roaga Lui Dumnezeu, face tot ce este invatat de comunitate, de Dumnezeu cu mijloacele disponibile lui. Intr-un cuvant e un om de nota 10 perfect pt intrat in rai
4. Ion moare
5. [color=red]Ion se duce in iad[/color]
Unde este greseala????
---------------------------------
citat din Ioana_D:

[color=blue]Ei bine, intr-adevar oamenii din Vechiul Testament dupa moarte mergeau in iad [/color]... [color=red]Ideea e ca Dumnezeu nu e rau si nu i-a lasat pe oameni sa ramana in iad, de aceea L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru noi, tocmai pentru a ne reda sansa de a ajunge in Rai[/color], in Imparatia Lui Dumnezeu, de unde nu ar fi trebuit sa plecam, si pe care a pregatit-o Dumnezeu pentru noi inca de la facerea lumii.
[color=red]Astfel ca Dumnezeu stia ca oamenii si sfintii Vechiului Testament vor sta doar pentru un timp in iad, pana ce Iisus avea sa vina pe pamant, sa moara si atunci sa se pogoare la iad si sa deschida usile care inchideau pe oameni acolo.[/color] Chiar este o frumoasa reprezentare a acestui episod biblic, pogorarea la iad a Mantuitorului si ruperea lanturilor iadului, asa metaforic vorbind nu stiu daca ai vazut aceasta reprezentare in bisericile in care ai fost, cred ca ar trebui sa fie in fiecare biserica, la cea unde merg eu e asa mare pe perete, e foarte frumoasa si sugestiva Dupa ce s-a pogorat Mantuitorul la iad si a deschis usile iadului, toti dreptii Vechiului Testament au fost eliberati si li s-a redat sansa de a sta langa Dumnezeu in Rai, acolo unde merita dupa ce au trait pentru Dumnezeu si I-au urmat in viata lor pamanteasca. Deci, sfintii din Vechiul Testament au stat in iad doar pana la venirea Mantuitorului si pana ce a murit pe cruce ca sa ne elibereze, intelegi?
---------------------------

Astfel ca Dumnezeu stia ca oamenii si sfintii Vechiului Testament vor sta doar pentru un timp in iad, pana ce Iisus avea sa vina pe pamant, sa moara si atunci sa se pogoare la iad si sa deschida usile care inchideau pe oameni acolo.

Ok sa luam o situatie ipotetica:
Adrian e judecator. El are un fiu.
Adrian trimite in inchisoare (pe viata) oameni, fie ca sunt vinovati fie ca sunt nevinovati.
Adrian nu poate fi oprit de nimeni, el este atotputernic.
Dupa 20 de ani se gandeste ca unii oameni din aceia ar trebui sa fie liberi si isi trimite fiul sa-i elibereze.
Pt asta fiul trece prin chinuri groaznice dar reuseste in final.
Adrian de acum incolo e judecator corect

Intrebare... cum e Adrian ca a trimis la parnaie oameni nevinovati?

Daca vedeti o asemanare cu vre-o situatie reala sa stiti ca e imaginatia voastra.

Dumnezeu e bun(vb serios)
Biblia e corecta din scoarta in scoarta(nu vb serios)
........................................
06dec o sa-mi bat neuronii sa inteleg acel document
p.s pentru cei care nu au inteles ideea era ca undeva in biblie e ceva putred....
Daca oamenii din vechiul testament au fost trimisi in iad fara drept de echivoc si Dumnezeu era atotputernic=> Dumnezeu e rau(dupa sistemul meu de valori de... mie mi se pare rau sa trimiti la tortura oameni nevinovati timp de cateva milenii dar nu toti suntem de aceeiasi parere)

daca Dumnezeu este atotputernic, bun si drept=> nu ar fi putut trimite in iad oameni nevinovati=>
1.Biblia gresita in anumite puncte
2. De cine naibi ne salveaza Iisus?

Dumnezeu bun, atotputernic, drept, cinstit, onest si "oamenii buni din vechiul testament se duceau in iad"- ei aceste 2 afirmatii sunt in contradictie.
Eu nu vorbesc despre altceva, nu vorbesc nici de greseala nici de cele 10 porunci nici de nimic altceva decat contradictia acestor 2 "adevaruri". Unul e gresit.

Stiti cred ca o sa scriu un articol "Instigare la gandit" :D
Reply With Quote