Citat:
În prealabil postat de bairstow
Gabriela nimeni aici nu se manie ! Sunt mai multe curente de opinii printre ortodocsi ca si peste tot! Unii sunt ecumeni altii mai traditionalisti! Tu intreaba pe preoti si pe monahi ce parere au despre faptul ca Pomahaci a adus un sarpe in biserica! Da sa sti ca Pustan e un sarpe pentru noi! Ca e un sarpe pacalit sau nu stiu cum asta ne intereseaza mai putin. Cred ca Pustan daca e om corect m-ar intelege mai bine decat multi de pe aici ce vreau sa vorbesc!
|
Nu sunt nici pe departe o ecumenista, nu de pe acesta pozitie vorbesc. Daca ai fi citit ceea ce am scris ti-ai fi dat seama ca e chiar dimpotriva.Eu am fost o victima a acestor impostori si prima reactie a fost sa dezvalui toata minciuna si inselarea si dezastrul pe care-l fac acesti oameni.Ceea ce ma fascineaza in Ortodoxie este faptul ca aseamana viata crestina cu o scara.Este o urcare treapta cu treapta spre intelegerea celor duhovnicesti. M-a fascinat finetea, profunzimea, modului de a intelege fiinta umana in orice stadiu de dezvoltare s-ar afla. Exista o lucrare tainica si permanenta de descoperire si iluminare launtrica a celor atinsi de prezenta si puterea credintei, a Sfantului Duh.Si am experimentat ca pe calea acesta , spre Dumnezeu, nici cei fara minte nu se pierd.Daca cu mine Dumnezeu si Maicuta Sfanta au facut asa minuni mari doar intrand intr-o Biserica Ortodoxa, cu siguranta au si cu altii. Si tocmai asta am spus, ce minune ar fi daca pe acest Pustan , care duce in ratacire mii de tineri si copii, l-ar intoarce la adevar Bunul Dumnezeu.Ar fi salvat nu numai el dar si o intreaga generatie de nevinovati ,care nu deosebesc stanga de dreapta.