View Single Post
Vechi 01.02.2011, 15:30:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
@Fani71,te cred ca ati stat 4 persoane intr-un apartament cu 2 camere,insa eu cunosc atatea familii de 4 persoane care stau intr-o GARSONIERA! De ce?? Ei ar zice bogda-proste pe un apartament ca cel de care ai pomenit tu. Si nu sunt putin aceia,sincer iti spun! Vin-o in tara si bate putin pe la usi,uita-te pe lista cu datoriile de la intretinere a fiecarui bloc si te vei convinge de "avantajele" democratiei! Spuneai ca inainte nu era caldura suficienta. Pai acum nu mai este DELOC! Fiecare e pe cont propriu... daca are bine,daca nu nu! Nu-i da nimeni nici macar o ora de caldura!
1) Din toate cunostiintele, prietenii si rudele mele de altadata, nu cunosc pe nimeni care sa o duca mai rau acum ca inainte de 89. Punct. Aaa, ca multi inca stau la apartamente de bloc, da; dar in general le apartin.
Fie, nu cunosc eu destula lume.

2) Nu ar trebui numai comparata situatia materiala si din inavtamant de atunci cu acum ci si situatia de atunci in Romania cu cea de atunci in occident, respectiv de acum din Romania cu de acum in occident. In occident, in acei ani (pana la inceputul anilor 80) fusese o perioada indelunga de crestere economica. De atunci, este mai mult scadere. Este mai greu de trait acum aici ca acum 25 de ani.
In schimb, in Romania este mai mult belsug ca atunci. I sa se reflecta acuoplo problemele sistelmului economiei de piata, in mod mai drastic. Nu spune nimeni ca este un sistem perfect sau ideal. Dar este un sistem mai bun pentru om, mai uman, pe departe, decat cel comunist si ceausist.

Oricum, pe oriunde ati scoate-o, ajungem la aceeasi problema: pretul libertatii.
Sigur ca ets emai greu sa te descurci, din anumite puncte de vedere, in libertate; insa merita!
(Daca stau insa sa ma gandesc ce puteri de descurcare iti trebuiau ca sa gasesti oua si branza in timpul lui Ceausescu..)