Citat:
În prealabil postat de Melissa
Deci nu te speria, ca n-am facaletul in mana:-))...Iti mai spun inca o data, cu alte cuvinte:
NU NOI DECLANSAM PLOAIA,NU NOI O PUTEM OPRI! Deci, PLOAIA NU DEPINDE de NOI in nici un fel.Ploaia este UN FENOMEN meteo,si in cazul exemplificat de mine,reprezinta adevarul: PLOUA! Nu putem influienta actiunea de a ploua,in nici un fel!Deci ADEVARUL in acest caz (si in multe altele) NU DEPINDE de inteligenta!
Dar, lucrurile simple sunt cel mai greu de inteles."Numai inteleptii pot sa le vaza."- nu m-am laudat, ci il citam pe Coelho 
|
Ti-am inteles punctul de vedere, dar este gresit. Nu e vorba de incapatanare din partea mea. Ai doar impresia ca este atat de simplu, deoarece faci in gandire eroarea pe care o face stiinta moderna scotandu-l pe Dumnezeu din ecuatie. De aceea iti rezulta "afara ploua" ca fiind independent de inteligenta umana. Reflecteaza mult. Incearca sa imaginezi mai exact ce am vrut sa spun in mesajele anterioare. Formeaza-ti imaginea lumii si mecanismul inteligentei pas cu pas in minte, renuntand la punctul de vedere ca "ploaia" ar fi independent de inteligenta. Asta o s-o intelegi dupa ce mai intai imaginezi corect ansamblul, pas cu pas. Mareste-ti viziunea de ansamblu.
Nu mai privi lucrurile din perspectiva stiintei moderne, iar ploaia ca pe un "fenomen meteo", deoarece insusi unghiul asta limiteaza imaginatia. Imagineaza mecanismul omului si lumea asa cum le vezi tu, nu asa cum iti spune stiinta moderna ca ar fi.