Subiect: Smerenie
View Single Post
Vechi 01.02.2011, 22:12:55
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carine Vezi mesajul
Hristos a inviat!
Am si eu o intrebare care ma preocupa de ceva vreme: cand spunem ca crestinul trebuie sa fie smerit, inseamna asta ca trebuie sa stea tot timpul plecat, supus in fata celorlalti si mai mai sa ceara sa fie calcat in picioare?Sincer, am vazut ca oamenii nu vor langa ei fiinte slabe,supuse,care sa ceara suturi in fund, ca apoi incep sa profite, sa se poarte urat, si vorba aia: DACA TU NU TE RESPECTI, CUM VREI CA CEILALTI SA TE RESPECTE?
La fel si pentru femeia crestina, trebuie ea sa fie cea mai sleampata decat toate? Ca aia nu are voie, aia nu are voie, hainele ei tre' sa fie cele mai urate si mai sterse? Si uite asa ajunge barbatul ei sa se uite dupa altele ca deh, o femeie tre sa fie frumoasa si sa nu-mi spuneti ca exista un barbat pentru care sa nu conteze frumusetea.
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca am fost mai taioasa.
Mi se pare o prostie si o lipsa de sens ca un crestin sa se intrebe de ce sa fie smerit !!!!!!!
Pentru k asa porunceste HRISTOS,d aia !!
Ce e asa greu d inteles....?
Uneori un crestin are de ales intr-e:
1. A sta cu capul plecat in fatza celorlanti su a sta altii cu capul plecat in fatza ta.
2. A fi el calcat in picioare sau a calca el pe altii in picioare.
3. A i se da suturi in fund sau a da el suturi in fund (m-am luat dupa exprimarea d mai sus...)
4. A fi supus sau a supune pe cei din jur.

Putem alege lumea cu regulile ei dar atunci ne luam ADIO de la Viata Vesnica si Mantuire.Asta reprezinta varianta usoara,care ne satisface orgoliul.
Sau putem alege varianta grea,calea cea "stramta",dupa cum spunea Mantuitorul...care nu este calea lumii si nu e trasata dupa regulile ei.....dar asta necesita durere si sacrificii uneori intense si extreme.......asemanatoare cu ale lui Hristos.care uneori cere suturi in fund,calcari in picioare,umilintze...nu date...ci primite din partea altora.

Astea sunt cele 2 variante...SINGURELE! Si NU se pot intrepatrunde sau intersecta.Ori,ori.
Reply With Quote