Sim,a crede in ceva ce ti se spune dinainte,care te sugestioneaza dupa care tu insuti/insati,crezand lucrurile acestea,te autosugestionezi,de vei crede niste idei preconcepute,si care cauta sa iti suprime tie notiunea de liberul arbitru si identitatea ta personala pe care Insusi Dumnezeu ne-a lasat-o si dat-o,nu ne obliga sa credem sau nu,nu ne sileste sa IL urmam pe EL,ci ne lasa pe noi toti sa decideam incotro ne indreptam:spre Rai sau spre iad,sa hotaram noi insine/insene viata noastra pe care vrem sa o traim,cum ne asternem asa dormim,intelegi tu aceasta?In Ortodoxie nu exista notiunea de soarta,de destin,aceasta "soarta"ne-o facem noi insine cu manutele noastre,de vrem sau nu sa ne mantuim,asa si cu destinul,noi ni-l facem,iar nu stelele(astrii ceresti)nici norii,nici planetele,nici luna,nici ghicitul in apa sau oglinda sau alte practici oculte precum horoscopul,zodiacul,etc.De ce crezi ca va fi Marea Judecata Universala de la final,daca noi am fi destinati sau predestinati,care mai este rostul ei atunci?Crezi ca vom raspunde in fata Lui Dumnezeu asa:nu eu,Doamne,sunt de vina ca am facut asa si pe dincolo,ci stelele,planetele,norii,horoscopul,zodiacul,ghicit ul in viitor,eu nu am facut decat sa le ascult,sa ma iau dupa ele,si sa le cred,ce vina am eu,daca asa mi s-a prezis,destinat sau predestinat?Si marii Sfinti Parinti Induhovniciti(printre care si Parintele Cuvios Induhovnicit Ieroschimonahul Arsenie Boca)si nu numai Sfintiile Lor,spun destul de clar,pe intelesul tuturor si limpede sa nu cadem in inselarea si amagirea celor rai,vicleni,a duhurilor viclesugului care cauta sa ne minta cu fel de fel de inselaciuni diavolesti.Amin si Doamne ajuta!
|